Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera watergate

Na slobodi osumnjičeni za ilegalne priključke vode!

'28.12.2011., Zagreb - Zbog radova na zamjeni puknute vodovodne cijevi na krizanju Selske i Ozaljske stvaraju se prometne guzve. Radovi bi trebali biti zavrseni do 14.30.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
11.01.2012.
u 08:45

Uhićeni djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje za svoj su račun priključivali građane na vodovod

Holding su oštetili, procjenjuje se, za 20-ak milijuna kuna, odobrili su na tisuće ilegalnih priključaka vode i za to inkasirali na tisuće kuna mita, svoja djela prikrivali krivotvorenjem službenih dokumenata, stvorili mrežu doušnika, suradnika, izvršitelja... A danas, nakon dva mjeseca pritvora, pušteni su na slobodu!

Trenutno suspendirani

Kratak je to pregled slučaja Watergate, jednog od najvećih skandala u Zagrebačkom holdingu koji je rezultirao uhićenjima, otkazima, suspenzijama. Jučer je iz pritvora pušteno četvero osumnjičenih za kriminal u Holdingovoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja, a jedan osumnjičeni pušten je još prije. Kako doznajemo od glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva Dunje Pavliček, u tijeku su i dalje istražne radnje, a do danas ispitano je na stotine svjedoka.

Steže se omča oko vrata kriminalne skupine koja je, pretpostavlja se, utajila milijune i tako ne samo oštetila Holding nego i građane od kojih neki, tako bar tvrde oštećeni, nisu ni znali da su priključeni ilegalno na zagrebački vodovod. Pavliček dodaje da upravo korisnici ilegalnih priključaka čine najveći dio svjedoka. Odgovore na pitanja tko im je “sredio” priključke i komu su platili i više od pet tisuća kuna mita sud je pronašao, a sada se čeka podizanje optužnice. Kada je otkriveno da u metropoli postoji više od tisuću ilegalnih priključaka, neki od korisnika i sami su se prijavljivali.

Drugi tvrde da nisu znali da su priključeni na vodovodni sustav mimo zakona.

– Naša je aktivnost prestala kada je slučaj prešao u nadležnost tijela koja autonomno rade svoj posao – komentirao je prije glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

To za osumnjičene znači da su do izricanja presude suspendirani i da svaki mjesec na njihove račune stiže 50 posto plaće.

Afera za aferom

Afera Watergate nije bila jedina koja je u posljednjih nekoliko mjeseci isplivala na površinu. Podsjetimo na namještanje natječaja u Plinari Zagreb u kojoj je također bilo govora o ilegalnim priključcima.

Komentara 8

DU
Deleted user
10:06 11.01.2012.

Rade nas budalama jer krupne ribe su samo razmijestene i sakrivene po podruznicama. Izmislili im kordinatorske ili rukovoditeljske polozaje . Sto je sa javnim nabavama bez vise ponuda koje su visemilijunske, sto je sa pogodenim poslovima sa bivsim djelatnicima Holdingaga koji su otvorili ili otisli u privatne firme ,a sad za kolegama menaderima sklapaju visemilijunske ugovore sa Holdingom koji su prenapuhani i cak nepotrebni ??? Do kada ce kriminalci, falsifikatori terorizirati ljude po Holdingu ??? Ljubavnice, rodaci i ostali bogate se na nas racun, Ljudi koji na Google-voj trazilici zauzimaju po nekoliko stranica sranja, kriminala i sumnjivih poslova vode glavnu rijec unutar Holdinga. I nismo svjesni sto nas tek sad ocekuje jer su ti uhljebljenici ocekivali nove funkcije cak i u ministarstvima jer nauceni gaziti po grobovima i lesevima odavna su izgubili kontakt sa zdravim razumom. Jadna je SDP-e stranka i sve jadnija svakim novim danom.

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
10:23 11.01.2012.

Svi smo ocekivali spas u Valteru no nazalost i on ima svoju cijenu. Ipak smo svi krvavi ispod koze i miris sefovskog mjesta i place je previse opijajuci. Dokaz da pojedini sindikalci niti su neovisni niti su borci za radnicka prava. Zar nije sramotno da zbog tako niskih interesa pogaziti nacela i radnika!!!!!!! Valtere gdje si ?? Valtere ti si nasa zadnja nada ??? Valtere!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DO
doktorica
09:44 11.01.2012.

nije to ništa,neki rade iako im se sudi za privredni kriminal....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije