Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek mu je 11

Odmilja ga zovu najmlađim turističkim vodičem, a njegove priče o Zagrebu svi vole

18.02.16., Zagreb - Jadran Mihelcic, 11-godisnjak koji snima filmove o Zagrebu.   Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.02.2016.
u 15:48

Jadran Mihelčić snimio je već dva filmića o Zagrebu, a u pripremi je i treći. Na YouTubeu objavio filmiće o Lenucijevoj potkovi i Gornjem gradu, u kojima na engleskom pripovijeda o zanimljivostima tih područja

Iako je još mali, on je veliki zaljubljenik u Zagreb. O svome gradu snima turističke filmove, montira ih i objavljuje na internetu, a tek mu je 11 godina. Jadrana Mihelčića odmilja zovu najmlađim zagrebačkim turističkim vodičem, a on samo napominje – Zagreb je previše lijep da se o njemu ne bi govorilo.

Bit će i treći film

Sve je počelo kao školski projekt u sklopu kojeg je trebalo snimiti kratki video.

– Kada sam počeo istraživati, shvatio sam koliko činjenica o Zagrebu ne znam, a ima toliko zanimljivosti – rekao je Jadran Mihelčić koji je svoj video odlučio proširiti i u njega uložiti dodatan trud. Rezultat je bio 17-minutni filmić o Lenucijevoj potkovi objavljen na YouTubeu.

– Osnovne informacije pronašao sam na internetu, ali većinu sam ipak pročitao iz knjiga. Otišao sam u knjižnicu i tražio sve knjige o Zagrebu – objašnjava učenik 6. razreda Osnovne škole Matije Gupca te napominje kako je mnogo saznao i iz razgovora sa Zagrepčanima na licu mjesta. Tako je najviše informacija o kuli Lotrščak saznao kada se popeo na nju i razgovarao s djelatnicima. Drugi njegov video otkriva zanimljivosti o Gornjem gradu, a idući će se baviti manje poznatim dijelovima Zagreba.

– Da su me prije pitali koji mi je najdraži dio Zagreba, rekao bih da je to centar. No sada, kada učim sve više, ne mogu se odlučiti jer Zagreb ima jako puno lijepih dijelova – govori mladi filmaš iz Središća koji uskoro najavljuje novi film o Novom Zagrebu, u kojem i živi. U snimanju mu pomaže obitelj, a naučio je i samostalno raditi u programu za montažu.

Najdraži mu je Pluto

U filmovima Jadran Mihelčić gledatelje zapravo vodi gradom i na tečnom engleskom im priča zanimljivosti. Nada se da će njegovi videi pomeći u turističkoj promociji, no unatoč nadimku još se uvijek ne smatra pravim vodičem. Sebe radije opisuje kao zaljubljenika u Zagreb. A rad turističkih vodiča koji sutra slave i svoj međunarodni dan redovito prati te ide na ture o Zagrebu kako bi još više naučio.

– Jako sam zadovoljan svojim filmovima koji se sviđaju svima koji ih gledaju, a želim još više napredovati – ističe šestaš te izdvaja priču o psu Plutu kao najdražu zagrebačku zanimljivost. Radi se, objašnjava, o jedinom psu koji ima svoju spomen ploču u gradu, u Bogovićevoj, a napravili su je radnici kad su gradili Oktogon u kojem je živio.

Komentara 2

IB
Ivan Brnčić
23:01 20.02.2016.

Jadran je to zaslužio i zato sam ga i prozvao najmlađim vodičem... Vidim, i priča o psu koju sam mu ispričal mu se najviše dopala :)

BA
baba44713
00:36 22.02.2016.

Promovirate klinca i onda ne stavite linkove na video.. ma bravo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije