Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IZ POLITIKE

Mikulić na čelo inspektorata,a na njegovo mjesto Prgomet

Andrija Mikulić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
02.10.2017.
u 10:54

Gradski bi pak HDZ trebao preuzeti Mislav Herman

Ponudili mu jesu, ali on ne brza. Na čelo Središnjeg državnog inspektorata, koji bi uskoro trebalo objediniti inspekcije trenutačno raštrkane po ministarstvima, trebao bi zasjesti Andrija Mikulić, ali i napustiti poziciju čelnika gradskog HDZ-a, kao i onu predsjednika zagrebačke organizacije svoje stranke. Kad će ga na prvoj stolici Skupštine zamijeniti netko od njegovih kolega, nije želio otkriti jer, kako kaže, sve je to “ki bi da bi”.

Partnerstvo, ne represija

– Što se tiče državnog inspektorata, drago mi je da će se ići na formiranje institucije koja će objediniti sve inspekcije. Ali u ovom trenu prijedlog zakona nitko još nije vidio, a znate koje su procedure pri njegovu donošenju. Kada se to dogodi, vidjet će se tko će biti čelnik – rekao je Mikulić, pa dodao kako će državnog inspektora imenovati Vlada na prijedlog premijera. Još je jedanput napomenuo da nije sigurno da će to biti on, ali odmah i zaključio kako je sadašnja organizacija inspektorata loša.

– Vlada predvođena Zoranom Milanovićem državni je inspektorat razdvojila na nekoliko ministarstava, što nije dobro ni za gospodarstvenike ni za državu. Svakih 15 dana kod gospodarskih je subjekata po jedna inspekcija, što znači da od 40 do 50 tjedana, koliko rade, 30 tjedana imaju nadzor. Inspektori neće biti represivni aparat, nego partneri gospodarstvenicima – otkrio je HDZ-ovac ipak način na koji će se raditi nakon donošenja novog zakona i kad ga premijer Andrej Plenković postavi za glavnog državnog inspektora.

Zagrebački ogranak liječniku

Što će to značiti za Zagreb, tek se nagađa, a kao dvije najizglednije zamjene Mikuliću spominju se dva skupštinara, Drago Prgomet i Mislav Herman. Vladajuću koaliciju u gradskom parlamentu, uz gradonačelnika Milana Bandića i Zlatka Hasanbegovića iz Neovisnih za Hrvatsku, predvoditi bi trebao upravo Prgomet, koji se spominje kao najizglednije ime za zamjenu Andrije Mikulića na čelu Skupštine, dok bi gradsku organizaciju trebao voditi, navodno, Mislav Herman. Ime četrdesetogodišnjeg liječnika već se spominjalo, i to na prošlim lokalnim izborima, kao jednog od mogućih kandidata za gradonačelnika iz redova HDZ-a. Na dosadašnjim sjednicama, baš kao ni Prgomet, nije bio posebno aktivan, ali svoje dužnosti ispunjava kao član čak četiriju skupštinskih odbora, onog za Mandatno povjerenstvo, za obrazovanje i sport, međugradsku i međunarodnu suradnju te, naravno, za zdravstvo.

 

Komentara 6

DU
Deleted user
11:19 02.10.2017.

Nakon četvrt stoljeća u stranci Frenkija Bilavera još uvijek komunjara komunjaru mijenja. Jasno da je sve što nam se događa posljedica toga.

LU
lunar777
11:29 02.10.2017.

Da barem dođe Prgomet, na idućim izborim Neovisni za Hrvatsku imaju više glasova od izdajničkog HDZ-a. :-)

DE
demokršćanin
11:32 02.10.2017.

Uspjeh u politici mu je bio jako uspješan a isto će tako biti uspješan i u inspekciji.Kamo će nakon odlaska iz inspekcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije