Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Hasanbegović: Osobo Borić, no pasaran!

Umjesto o projektima važnima za grad, zastupnici u Skupštini raspravljali o tome je li bolje "rodna i spolna" ili samo "spolna ravnopravnost"
28. rujna 2017. u 14:52 100 komentara 15805 prikaza
Gradska skupština
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Stranica 250, a najvažnija jedna riječ.

zagrebačka skupština Žičara gotova do kraja 2018., a od spalionice u Resniku se odustaje

Umjesto da raspravljaju o strateškim projektima za grad, o kojima danas trebaju glasovati te "važu" koliko su oni važni i mogu li se realizirati, zastupnici su danas većinu vremena proveli raspravljajući o točki Strategije razvoja grada koja se odnosi na društvo. I to ne o razvitku za Zagrepčane, već o "rodnoj i spolnoj ravnopravnosti". Riječ "rodna" se, naime, od jučer do danas, kako su objasnili zastupnici, izbrisala iz dokumenta, što je gradonačelnik Milan Bandić objasnio činjenicom da tako i u Ustavu stoji samo "spolna ravnopravnost".

Pobunila se protiv toga prvo Rada Borić iz Nove ljevice, koju je, prije svega, zasmetalo što je gradonačelnik, kako je rekla, opet bio spreman popustiti radikalnoj desnici.

– Pokušaj je ovo penetracije rodne ideologije u strateški dokument, a takva ideološka kolonizacija neće proći ni u kojem obliku – uzvratio joj je Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku, pa dodao "osobo Borić, no pasaran!". Da mu je drago što Hasanbegović zna raspravljati i o nečemu što nisu ulične ploče, ustvrdio je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

– Gradonačelnika sad ovdje nema, ali nema veze jer je tu drugi gradonačelnik – aludirao je na položaj Hasanbegovića unutar koalicije s Bandićem Tomašević prije nego što se za govornicu popela Bruna Esih. Rekla je da su Neovisni spremni preuzeti odgovornost za brisanje riječi "rod" iz Strategije za razvoj grada, ali daljnju ideologiju nije uspjela iznijeti jer su zastupnici polako napustili dvoranu te ostavili sjednicu bez kvoruma. 

Andrija Mikulić Danas okupljanje Zeleni pozivaju skupštinare da ne glasaju za spalionicu, a nije 'ziher' ni proračun Svetice BANDIĆ POVUKAO ANEKS Slučaj Svetice? Dok se svi ne usuglase, ništa od projekta Milan Bandić BANDIĆ POVUKAO TOČKU Ipak ništa od ulaganja u kamp HNS-a na Sveticama?
ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • vodopad:

  za hasnbegovića sam čuo ali za tomaševića i borić jesu li oni svirači ili muzičari

 • zlako:

  Sotoni se ne sviđa kako je Bog stvorio sbijez a njega nije ništa pitao.Preko svojih ljevičara izmišlja rodove.

 • Avatar arhaika
  arhaika:

  konacno imamo prave konzervativne suverenisticke politicare: esih i genijalni hasanbegovic. pametni, hrabri i veliki rodoljubi. bravo!!!!!