Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2017. u 10:15

Neovisni za Hrvatsku kada se raspravlja o razvoju grada kao da nisu na svom terenu

Omilila im je pozornost. Drugi razlog zbog kojeg bi se “ladno” zanemarilo komentirati strateške projekte za grad i temu prebacilo na “penetriranje rodne ideologije” u dokument kojim se planira razvoj Zagreba do 2020. jednostavno ne postoji. 

Nakon prve radne sjednice Skupštine prošli mjesec, kad su Neovisni za Hrvatsku bili glavna tema izvještavanja jer su Trg maršala Tita preimenovali u Trg Republike Hrvatske, i ovaj su tjedan odlučili da će upravo oni biti glavni protagonisti gradskog parlamenta.

Pitanje za gradonačelnika Milana Bandića na aktualnom satu nisu imali, što je i očekivano, budući da su s njegovom strankom u koaliciji, ali za riječ se nisu javili ni kad su oporbeni zastupnici redom stajali za govornicom i ustanovili da Grad već deset godina zaredom kao glavne strateške projekte nudi knjižnicu u Paromlinu, terme u Blatu, obnovu Sveučilišne bolnice i oživljavanje Gredelja.

Koliko im je razvoj grada bitan, pokazali su time što su od gradonačelnika neposredno prije sjednice tražili da iz prijedloga strategije izbriše riječ “rod” i zamijeni ga “spolom”. Jer, čini se, važnijih stvari od rodne terminologije doista nema. Jer svakom Zagrepčaninu draže je da u dokumentu od 250 stranica, koji sam vrlo vjerojatno nikad neće iščitavati, stoji kako je važno da su ljudi “spolno”, a ne “rodno i spolno ravnopravni”.

Puno je to, izgleda, važnije od činjenice da se gradnja kongresnog centra opet našla u strategiji, kojom ga se planira sagraditi još od 2004. godine, znatno važnije od obnove Zagrebačkog velesajma ili konačnog uređenja centra Sesveta, a i svakako važnije od prenamjene vojne bolnice u Vlaškoj u škole, uređenja kampusa Borongaj ili pak prenamjene Zagrepčanke. Ono što su jedino, međutim, Neovisni možda krivo shvatili jest činjenica da su o rodu i spolu jednostavno raspravljali s krive strane Markova trga. Na ovom njegovu dijelu trebali su se držati one narodne – ako nemaš što pametno reći – šuti.

Komentara 10

ST
stefj
11:15 01.10.2017.

Eh, gospođa novinar zajedno s gospođom Borić mogu zajedno vikati za Tita i rod... Kao što neki brane i Tita i rod (to je izgleda danas ideološki isto), tako su drugi protiv toga. Jedni su dio vladajuće većine, dok drugi nisu. I to je to... A za projekte, to ćemo vidjeti da li će se nešto od toga ostvariti. Projekti su tu preko 15 godina, mogao ih je i SDP ostvariti pa nije...

Avatar Retardo
Retardo
11:07 01.10.2017.

Još jedan trijumf FPZ-a. Osobo Šobak, vi bi se mogli obogatiti kada bi tužili fakultet na kojem ste studirali, da vam nije uspio prenijeti nikakvo znanje ni vještine.

ZO
zoranos
12:41 01.10.2017.

Nakon 3 milijarde godina povijesti zemlje danas se niki liberalni demokrat sjetio da muško ne mora biti muško, a žensko žensko. Takvima je mjesto u Vrapču. Uop oprostite, sada sam vjerojatno od nekih udruga proglašen homofobom, ksenofobom, klerikom, rigidnim ... pa je onda zapravo meni mjesto u Vrapču :D! Majko mila u što se pretvorila demokracija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije