Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MORAJU VIŠE ROŠTILJATI

Menza na FSB-u ponovno radi! Studentski zbor FSB-a podijelio sretnu vijest i otkrio razlog...

Zagreb: Studenti FSB-a prosvjeduju zbog zatvaranja menze
Neva Zganec/PIXSELL
01.12.2022.
u 13:52

Podsjetimo, studentski restoran FSB-a je zatvoren prije točno tjedan dana, doslovce preko noći, zatvoren nakon inspekcije Državnog inspektorata

Bečki odrezak, tjestenina s bolonjez umakom, pečena ili piletina na žaru... Ovi obroci sastavni su dio današnjeg menija za menzu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje koja je ponovno otvorena nakon tjedan dana. 

Podsjetimo, studentski restoran FSB-a je zatvoren prije točno tjedan dana, doslovce preko noći, nakon inspekcije Državnog inspektorata. Naime, prema izvješću Službe za nadzor zaštite na radu Državnog inspektorata, koja je prošlog utorka obavila inspekciju u menzi FSB-a, sporna je visina stropa.

Iako studentski restoran na istom mjestu djeluje već 25 godina, a od 2005. zadovoljava minimalne tehničke uvjete za poslovanje, inspektori su na terenu utvrdili da prostorima menze "nedostaje centimetara". Naime, prema Pravilniku o zaštiti na radu strop bi trebao dosezati 2,8 metara, što na FSB-u nije slučaj.

Ipak, sretnu vijest o ponovnom otvaranju menze podijelili su na svojoj Facebook stranici predstavnici Studentskog zbora FSB-a. 

Na naš upit predsjednik Zbora Lovro Farkaš odgovorio je da razlog otvaranja menze leži u članovima uprave i studentima FSB-a, kao i u dopisu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te zaduženim zaposlenici Sveučilišta i SC-a.

"Zalaganjem navedenih ljudi, uz kvalitetnu i pravovremenu komunikaciju s nadređenim državnim organima, ova nepravda je brzo ispravljena", kazao je Farkaš. 

Komentara 2

DU
Deleted user
15:15 01.12.2022.

Nevjerojatno, u moje vrijeme od 1978 do 1983 je menza odlično radila, uvijek gužva, tete za pet, a obroci bolji nego u studetskom centru. Čak i na postdiplomskom od 1988 do 1991 je sve bilo Ok. Možda će slijedeći korak biti zatvaranje kina u dvorani A1 i/ili studenskog kulba ili ostalih klubova na FSB-u.

LI
liliZG
18:16 03.12.2022.

sve mi to smrdi na nekakvu privatizaciju dotične menze...vjerojatno netko bacio oko pa mislio preuzeti , podignuti plafon za par cm i zarađivati na studentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije