Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTI ROŠTILJAJU

Razlog je pomalo bizaran: Studenti ostaju bez jedne od najpopularnijih menzi

Zagreb: Nova studentska menza u sklopu kampusa Agronomskog i šumarskog fakulteta
Jurica Galoic/PIXSELL
24.11.2022.
u 11:05

Naime, kako javlja predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, menza je odjednom zatvorena nakon inspekcije Državnog inspektorata i to zbog toga što je strop, navodno, prenizak

Studenti u Zagrebu preko noći su ostali bez jedne od najpopularnijih studentskih menzi koja se nalazi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. 

Naime, kako javlja predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, menza je odjednom zatvorena nakon inspekcije Državnog inspektorata i to zbog toga što je strop, navodno, prenizak.  Pravilnik o Zaštiti na radu za mjesta rada, u kojem je propisana sporna visina, donesen je 2013. godine, a izmjenjen 2020. Ipak, u članku 11. novog Propisa jasno se vidi da se dio s visinom nije mijenjao od onog iz 2013. 

Zanimljivo je da menza na istom mjestu djeluje posljednih 25 godina, a od 2005. ima zadovoljene Minimalne tehničke uvjete za poslovanje. Studenti su se, s obzirom na novonastalu situaciju, odlučili organizirati i danas od 12 sati roštiljati ispred FSB-a kako njihovi kolege ne bi u potpunosti bili zakinuti za studentski obrok. 

>> VIDEO: Milanović držao govor u povodu rođendana Fakulteta političkih znanosti

Komentara 3

GL
gliva
13:36 26.11.2022.

kak neznate kaj joj fali - nova urava i rekonstrukcija u nskladu sa propisima!

LI
liliZG
22:19 24.11.2022.

tako da studenti još dulje čekaju na hranu, kao da ovo nije predugo.

IG
igorl
10:03 25.11.2022.

Jedna od najpopularnijih menzi? Sjecam se da se ta rupa otvorila jedno 2 godine prije mog studija na FERu. Katakomba sa uzasnom hranom. Pogledas red od sat vremena na FERu, pitas ekipu - mogli bi na FSB - zakljucak - ma nee, budemo ipak pricekali. Al s druge strane - nije nikog ubila ta menza i radila je prek 20 godina. Ne kuzim kaj joj sad odjednom fali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije