Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

"Kulušić" proslavio 36 godina rada

08. veljače 2002. u 00:00 49 prikaza

Zagrebački klub "Kulušić" preksinoć je proslavio 36 godina uspješnoga rada, tijekom kojih je od nespornog predvodnika klupske rock scene prerastao u jednog od najjačih promotora kvalitetnoga elektronskog zvuka u metropoli.

"Kulušić" je u legendu ušao osamdesetih kada su na njegovu pozornicu hrlili doslovce svi bandovi, koje su na rock sceni bivše države častilo titulom "alfe i omege" žive klupske svirke. O nastupu u Kulušiću tada su maštali svi bandovi gladni zvjezdanog statusa, dok su se oni koji su ga već imali često "natjecali" za laskavi naslov najbolje "žive" rock svirke. A "Kulac" ih je ugostio gotovo sve, od Azre i EKV-a do Parnog valjka, Bajage, Haustora i stotine drugih.

No, ni nakon što su zlatna vremena rocka polagano izblijedjela - Kulušić nije ostao prazan. Danas je to jedini zagrebački klub koji tjedno organizira čak dva programa elektronske glazbe, a kao što je nekad bio "dom" najboljim rockerima, danas je često odredište najjačih svjetskih imena elektronske glazbe. Tradicija odličnih nastupa najvećih DJ zvijezda današnjice nastavit će se i ove godine, jer će u Kulušiću svakoga vikenda nastupati neki od najcjenjenijih svjetskih DJ-a. (Ma. B.)

više

COYOTE VEČERI U SALOONU

Kultni zagrebački klub Saloon od danas ponovo otvara svoja vrata petkom. Nakon kraće stanke, Saloon gostima daruje program - Coyote ugly!

Večer zamišljena po uzoru na filmski hit trebala bi ispuniti očekivanja građana, te u pravom svjetlu dočarati draži coyote klubova. Svaki petak će stariji od 21 godine moći uživati u glasu mlade Paole Valić, inače kćeri novoizabrane glavne urednice HRT-a Jasne Ulage Valić. Atmosferu će upotpunitii plesačice koje će i posluživati goste, te djevojka u ulozi DJ-a koja će se brinuti za dobru glazbenu podlogu u klubu. (D. Kl.)

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas