Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kap dobrote u Prvoj gimnaziji

Kremšnite, tarot, nogomet... Sve za pomoć kolegama

29.03.2018.
u 22:14

Prikupljali su novac za maturalac učenika slabijeg imovinskog stanja te za pokrivanje troškova natjecatelja u inozemstvu

Kao da su se natjecali. Na humanitarnom sajmu “Kap dobrote” koji je protekla dva dana mobilizirao sve resurse Prve gimnazije nije se znalo jesu li više entuzijastični učenici ili profesori. Motiv je jasan: sav je prikupljeni novac namijenjen kolegama u školi, dvije trećine za one slabijeg imovinskog stanja kojima se pomaže oko maturalnog putovanja, a ostalo za natjecatelje u inozemstvu za koje ministarstvo ne pokriva troškove. Ove su godine središnja tema bile boje pa je svaki razred dobio po jednu identitetsku.

A tu je i afrička šljiva

Sajam već 24 godine okuplja roditelje i bivše učenike, koji su se ovaj put na “Kapi dobrote” mogli počastiti kremšnitama, tortama ili princes krafnama, uz nezaobilazni nakit koji su gimnazijalke same izrađivale. No, da ponuda ne bi bila previše klasična, pobrinuli su se u žutom razredu, gdje se igrao nogomet, ili pak u crnom, gdje su se učenici mogli “prepustiti” majstoru tarota. U toj se ulozi našao učenik prvog razreda Leon Svetkovski nakon što je shvatio da za isprva planirani kviz nema odaziva. – Kolege, naravno, najviše zanima kakve im financije budućnost nosi – primijetio je mladi šoumen.

Lara Škulić u zelenom je razredu posjetitelje iznenadila prodajom CD-ova, koji su imali odličnu prođu, a profesori su dobili ljubičastu boju i posebno nasmijali prodajom afričke šljive. Među njima bio je i profesor povijesti Andrija Lovrić koji je još 1994. pokrenuo sajam. – Nisam tada mogao ni zamisliti da će to postati tako veliko događanje. Tih smo godina prikupljali novac za pomoć izbjeglicama, a sad ga, nažalost, prikupljamo za naše učenike kojima je potreban – pojasnio je prof. Lovrić, koji je dojam pojačao ljubičastom hipijevskom maramom.

Uvijek ostvarimo ciljeve

Uspjehom sajma ponosi se i ravnateljica Prve gimnazije Dunja Marušić-Brezetić. – Ne brinemo se za novac, uvijek skupimo dovoljno za ciljeve koje si zadamo. Važnije nam je zajedništvo i poticanje tog duha kod učenika – kazala je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije