Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gledat će ga milijardu ljudi

Kakav London, Rim ili Pariz – spot su Kinezi snimili kod nas

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
21.08.2018.
u 14:41

Zagreb je odabran jer im je trebala lokacija s “daškom mističnosti” te savršeno mjesto za oživljavanje priče o magiji i vješticama

Gornji grad pretvorio se jučer u svijet demona, vještica i čarobnjaka. Šesnaest djevojaka, svaka s posebnim moćima, na Markovićevu se trgu borilo protiv pljačkaša i spašavalo ljude u nevolji donoseći dobro u svijetu.

Najpopularniji su kod nas

Nije riječ o novom filmu o Harryju Potteru, već o glazbenom spotu kinesko-korejske produkcije koji će u te dvije zemlje pogledati više od milijardu ljudi, a koji se snima upravo u Zagrebu.

– Grupa koja snima spot zove se SNH48 i jedna od najpopularnijih kineskih ženskih skupina koja inače broji čak 48 članica. Djevojke svake godine rotiraju sastav primajući 16 novih pjevačica, koje se za tu poziciju natječu putem reality showa, koji sad traje do sljedećeg srpnja. Za njih glasuju gledatelji showa, a dvije najpopularnije djevojke snimaju spot s dijelom ostatka grupe – objasnio je redatelj spota Big Fish. Istaknuo je odmah i da je riječ o najvažnijem spotu koji grupa snima ove godine.

– Na YouTubeu i kineskim televizijskim kanalima uradak će pogledati sigurno milijardu ljudi – rekao je Big Fish. Popularnost djevojaka iz grupe i inače je u Aziji golema, a Huang Ting Ting, s kojom smo proveli rano poslijepodne, jedna je od najutjecajnijih glazbenica na kineskim društvenim mrežama i trenutačno druga najpopularnija kandidatkinja za ovogodišnju postavu grupe.

– Jako sam sretna što sam u Zagrebu i što je baš ovo, od svih na svijetu, lokacija za spot – rekla je Huang Ting Ting, koja nije skrivala ni da joj se grad posebno svidio.

A on je odabran, kako objašnjava izvršna producentica spota Jenny Choo, jer je “savršena lokacija zbog mistične ljepote Gornjeg grada”.

U produkciji i Jadran Film

– Stari dio Zagreba ima dašak mističnosti koja je savršena za priču o magiji i vješticama. Točno se uklapa u naše ideje o tome kako set za ovaj spot mora izgledati – istaknula je Jenny Choo pa pohvalila i hrvatske statiste. A u izvršnoj produkciji spota sudjeluje i Jadran Film.

– Ovo je izuzetno velik glazbeni projekt i samo jedan od onih koje ćemo izvesti u međunarodnoj suradnji – rekao je Vinko Grubišić, predsjednik uprave Jadran Filma.

>> Pogledajte sajam u Sesvetama - Zovu ga drugim Hrelićem

Ključne riječi

Komentara 7

NE
Neutralac
23:32 21.08.2018.

Tak su i Mama Mia 2 snimali na Visu a otok glumi Grcku..... nikakve fajde od tog za nas.....

Avatar Django
Django
16:13 21.08.2018.

Hrvatice i Hrvati, stanje je ozbiljno, Ante Marković je dobio trg u Zagrebu. A možda je stanje još gore, možda je trg nazvan po Svetozaru Markoviću.

EX
Exar89
09:09 22.08.2018.

Londonu, Rimu i Parizu se tresu gaće jer su Kinezi snimili spot u Zagrebu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije