Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi u Beogradu

Američka blogerica usporedila Zagreb i Beograd. Evo što je zaključila...

Nwando, američka blogerica usporedila Beograd i Zagreb
Foto: screenshot/youtube
1/2
15.08.2018.
u 09:38

Dobacivanja na cesti, neprimjereni pogledi, skidanje pogledom i glupa pitanja su ono što je doživjela u Zagrebu i tvrdi: Iskreno, doživjela sam više nepristojnog ponašanja za jedan vikend u Zagrebu, nego tijekom svih osam mjeseci koliko živim u Beogradu.

Američka blogerica Nwando E. već neko vrijeme živi i radi u Beogradu i često objavljuje priče o Srbiji. Ove je godine posjetila i Zagreb i usporedila ta dva glavna grada. 

Na svom je blogu The Amerikanka, napisala kako postoje itekakve razlike, a počevši od estetike grada, tvrdi kako je Zagreb čist i lijep grad, a Beograd možda "čak i ružan".

Pojasnila je kako time ne misli ništa loše, jer taj grad ima energiju i dušu, ali Zagreb, tvrdi, odmah vas "udari u glavu" šarmantnim i veselim austrougarskim arhitekturnim stilom koji kao da je "umočen u šećerne pjene".

To je mjesto gdje poželite plesati na ulicama, napisala je.

Iznenadilo ju je što se u Zagrebu već do 23 sata zatvaraju svi restorani i kafići, dok su u Beogradu oni otvoreni najmanje do ponoći, nerijetko i kasnije. Iako je Beograd znatno "življi grad", u njemu nema toliko puno turista kao u Zagrebu, zaljučila je. 

Oduševilo ju je i to što je Zagreb više prilagođen biciklistima, sa širokim ulicama i nogostupima. 

Zagreb ima manjine, Beograd ima Srbe

Mnogo više manjina, ova je blogerica primijetila u Zagrebu nego u Beogradu. Tvrdi kako u Beogradu mogu proći i mjeseci dok na ulici ne primijeti neku tamnoputu osobu.

Ipak, muškarci u Beogradu su pristojniji, smatra. Oni u Zagrebu posjećaju je na muškarce u Italiji ili čak i Južnoj Americi jer su pomalo napadni, opisuje.

Dobacivanja na cesti, neprimjereni pogledi, skidanje pogledom i glupa pitanja su ono što je doživjela u Zagrebu i tvrdi: Iskreno, doživjela sam više nepristojnog ponašanja za jedan vikend u Zagrebu, nego tijekom svih osam mjeseci koliko živim u Beogradu. Muškarci u Beogradu su tamniji od onih u Zagrebu, dodaje. 

Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: Screenshot/Youtube

U Beogradu je moguće naći dosta restorana s grčkom, bliskoistočnom, kineskom i azijskom kuhinjom, dok je u Zagrebu taj izbor mnogo veći i ima egzotičnijih jela. 

Plus za Zagreb ide i zbog bontona u javnom prijevozu, tvrdi i dodaje kako toga u Beogradu nedostaje.

Sram te bilo, Zagrebe

Beograd ima tvrđavu. Zagreb nema. 

- Sram te bilo, Zagrebe. Dobro, tehnički, Zagreb ima tvrđavu, ali je do nje moguće doći samo nekim prijevoznim sredstvom, a do beogradske se može prošetati. Kalemegdan nije najimpresivnija tvrđava na Balkanu, ali ako želite vidjeti tvrđavu, idite u Beograd,  a ne u Zagreb, poručuje.

Osvrnula se i na uličnu modu te je ocijenila kako je beogradska moda seksi i trendovska, a ona zagrebačka slatka, sofisticirana i klasična. 

- Beograd je seksi grad. Žene, noćni klubovi i zabave su seksi. U Beogradu ima i više plastične kirurgije i žena na vrtoglavo visokim potpeticama. Zagreb je skromniji i možda više usmjeren na visoku modu... ali ja sam više beogradska djevojka. Rekla bih da je Beograd moderniji, ali da Zagreb ima više stila, zaključila je ova simpatična Amerikanka. 

Komentara 207

DU
Deleted user
10:06 15.08.2018.

U Zagrebu ima stotine turista i to žutih, crnih, europljana, indijaca i ne znam od dakle sve ne. Na Markovom trgu je raznolikost ljudi veća nego u New Yorku. Svi bitni turistički magazini i svi ozbiljni mediji prenose da jeje Zg jedan miran europski grad sa izvrsnom ponudom. Ulicama Zagreba prođe tisuću lijepih žena, zanosnih i sa smješkom na licu. ZG je europska turistička destinacija i kome smeta neka ne mora doći.

TH
than
10:24 15.08.2018.

Ne znam koja je svrha objavljivati tekstove blogera. Klasični clickbait tekstovi kojima zapravo dajete besplatnu reklamu. Čuj to, skidanje pogledom i neprimjereni pogledi. Je, iskompleksirana osoba to itekako 'vidi'.

MI
miran
10:59 15.08.2018.

"Tvrdi kako u Beogradu mogu proći i mjeseci dok na ulici ne primijeti neku tamnoputu osobu." A ja tvrdim kako u Washingtonu mogu proci mjeseci dok na ulici ne primjetim neku bijelu osobu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije