Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvar na kablu

Još je samo ovo falilo: Veliki dio Novog Zagreba ostao je bez struje

19.05.2015., Zagreb - Novozagrebacko naselje Travno nastalo je sedamdesetih godina. Travno pripada cetvrti Novi Zagreb Istok te u njemu zivi oko 15.000 stanovnika. U Travnom se nalazi i najveca zgrada u Hrvatskoj popularno nazvana Mamutica. Photo: Zeljko
02.08.2020.
u 14:55

Ne zna se još koji je točan uzrok kvaru, ali mnogi su pretpostavili da je gradska električna mreža postala preopterećena zbog neprestanog korištenja klima uređaja, neophodnih u ovim danima kad je toplinski val u Zagrebu na vrhuncu.

Nakon prošlotjedne poplave, i ovaj tjedan Zagrepčanima je glavobolju zadala još jedna - ovaj put ipak manja - nepogoda. Gotovo cijeli Novi Zagreb, naime, negdje oko 14.20 sati ostao je bez struje. Od Avenue Malla i Svete Klare sve do Zapruđa, Zagrepčani su na društvenim mrežama javljali da su najednom bez električne energije. 

Foto: HEP/Screenshot

Srećom, prekid u napajanju nije bio dugotrajan pa su već oko 14.30 počeli javljati da se struja vratila. No, ipak su mnogi komentirali kako je, nakon niza nedaća koja je pogodila Zagreb posljednjih mjeseci, samo još ovo falilo da im stavi točku na "i". Neki su javljali da su zbog prekida u napajanju zapeli u liftovima, drugi da im se ugasila pećnica usred kuhanja... Ne zna se još koji je točan uzrok kvaru, ali mnogi su pretpostavili da je gradska električna mreža postala preopterećena zbog neprestanog korištenja klima uređaja, neophodnih u ovim danima kad je toplinski val u Zagrebu na vrhuncu. 

Iz HEP-a nam javljaju da je došlo do kvara na kabelu u Sigetu te da su nadležne službe odmah izišle na teren i u nekoliko minuta sanirali problem. 

Ključne riječi

Komentara 24

ST
Stipan
16:32 02.08.2020.

Otkad kumovi i rođe Zagrebom vladaju nije to više grad nego selo provincija. U stvari Zagrepčana više i nema.

BL
bluescreen
17:36 02.08.2020.

Opet Bandić jadan kriv.Tomaševiću odmah da si tražio ostavku gradionačelnika. Ili će to Bero.🤣

SA
Sasa12
17:40 02.08.2020.

To odmah dodje u novine jer nije bilo stuje 10 min a u brdovcu prosli tjedan je nestalo struje 2 puta po 2,3 sata to niste stavili u novine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije