Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Jelena Pavičić Vukičević otvorila radove obnove Prve ekonomske škole

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je radove na obnovi Prve ekonomske škole vrijedne 67 milijuna kuna
24. travnja 2021. u 18:09 1 komentara 1254 prikaza
Jelena Pavičić Vukićević sadnjom stabla podržala akciju 'Zasadi stablo, ne budi panj'
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 Na zagrebačkoj Prvoj ekonomskoj školi stradaloj u potresu počinju radovi obnove vrijedni 67 milijuna kuna koji bi trebali završiti do 1. rujna, istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je u subotu nazočila početku radova. Poručila je kako se nada da će s početkom nove školske godine svi učenici, a njih je na toj lokaciji tisuću,  imati najkvalitetnije uvjete za daljnje obrazovanje.

Prva ekonomska škola jedna je od 13 škola oštećenih u potresu koje još nisu u potpunosti obnovljene, rekla je Pavičić Vukičević, podsjetivši da je u potresu stradalo 175 škola i vrtića, od kojih je 162 već u potpunosti obnovljeno. 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba najavila je da u Gradu nastavljaju s izgradnjom škola i vrtića, ali i s više od 50 investicija energetske obnove školskih i vrtićkih zgrada. Rekla je da se na tom projektu kandidiraju sve škole i vrtiće gdje su riješeni imovinsko-pravni odnosi koji su, kako je rekla, i dalje "rak rana" hrvatskog društva pa ih na Gruntovnici očekuje za riješiti još preko 200.

Večernji u Kozari putevima Tko će zauzeti Bandićeve izborne utvrde: U ovom je naselju pokojni Bandić ubirao 90% glasova

-Kad sve to bude riješeno, svi će ti objekti škola i vrtića biti kandidati za povlačenje EU sredstava kako bi se obnovili i osiguravali najbolju kvalitetu života i rada - istaknula je Pavičić Vukičević.   

Na pitanje novinara je li Zagreb siguran grad, budući da su jučer na Trgu bana Jelačića brutalno udarcima napadnute volonterke Mosta koje su na štandu skupljale potpise za gradonačelničku kandidaturu Zvonimira Troskota, Pavičić Vukičević je istaknula da osuđuje svaku vrstu nasilja i poručila da i kao pojedinci i kao društvo, kad vidimo da se nešto događa, trebamo i reagirati. Naglasila je da je takav napad neprihvatljiv, no da nažalost "zadnjih mjeseci svjedočimo na neki način valu nasilja u cijeloj zemlji".

Poručila je da se treba više raditi na međusobnoj toleranciji i razumijevanju te kako je nužno u obitelji, vrtiću, školi, u svim institucijama društva činiti sve što se može različitim preventivnim programima kako bi svi doista u svoj punini razumjeli da je nasilje u bilo kojem obliku potpuno neprihvatljivo, ne samo fizičko, nego i verbalno. Na svaki oblik nasilja moramo svi zajedno, i kao pojedinci i kao društvo, kad vidimo da se nešto događa, i reagirati, rekla je.

Zagreb: Jelena Pavičić Vukičević na Svjetskom danu Roma u NSK s novom frizurom BANDIĆEVA NASLJEDNICA Rastu joj šanse: Jelena Pavičić Vukičević učinila izbore neizvjesnima

Kandidatkinju Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba novinari su pitali kako komentira plakate i poruke svojih protukandidata i protukandidatkinja, a na što im je, među ostalim, rekla da je svatko odlučio kakvu će poruku poslati sugrađanima, a za svoje poruke kaže da su jasne.

-Idu u smjeru zadržavanja svih socijalnih prava i sigurnosti, rješavanja prometnih gužvi, očuvanja okoliša, odnosno zbrinjavanja otpada te uvođenja transparentnosti u sve poslove Grada Zagreba - rekla je Pavičić Vukičević koja očekuje da će to biti poruke koje će građani "prepoznati i zaokružiti najbolju kandidatkinju".

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Rubinet :Živjela obnova Ekonomske škole neposredno pred izbore ! Ostali komentatori : Živjela !!!