Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLAPS MODELA?

Je li Tomaševićev projekt za smeće propao? Zagreb je zatrpan, vrijeme otkucava, ima još tri mjeseca

22.06.2022.
u 13:18

U šest mjeseci uspjeli su započeti nabavu za vrećice i razgovore s trgovačkim lancima koji će ih distribuirati, a i jedno i drugo još treba dovršiti. Tu su i boksovi, podzemni spremnici...

Ključne riječi

Komentara 43

BI
billynik
13:33 22.06.2022.

Što moraš imati u glavi da svoj glas daš likovima poput Tomaševića, Raukar, one Kekine ... ?

HU
Hubrvi
14:28 22.06.2022.

Pa sigurno je, da je propao. System sa plasticnim vrecicama je i ekoloski neprihvatljiv, jer milioni vrecica stvaraju isti problem kakav ima Jakusevac. Zagreb mora kao prvo dobiti spalionicu smeca kakvu ima Bec i svi gradovi u Evropi, a protiv koje su se Tomasevic i hrpa ekoloskih nepismenjaka zdusno borili. Kao drugo Zagreb mora dobiti sortirnicu smeca, gdje ce se iz kucnog smeca odvajati papir, plastika, limenke i staklo koji su zalutali u mjrsovito smece i uz sortirnicu gdje ce se b plastika i papir balirati. Kao trce Zagreb treba dobiti kompostanu. Nakon toga treba podijeliti standardne kante sa ugradjenim dvostrukim podom tako da u tu kantu pase 75 litara smeca sto je dovoljno za cetveroclanu obitelj (vrijedi za jednofamiliarne kuce) i odvozom tjedno. Svaka ta kuca dobiva kante od 125 litara za plastiku, papir i biljni odpad sa odvozom svaka dva tjedna. Kod odvoza radnici kontroliraju dali je odpad pravilno sortiran i ako je u kanti za plastiku, onda se ta kanta ne prazni. Za stambene zgrade upotrebljavaju se kontejneri od 1.100 litara sa izracunom od 20 litara po osobi kod mjesanog smeca. Osim toga treba po gradu postaviti dovoljno kontejnera za staklo. Glomazni odpad odvozi se prema narudzbi. Zatim je potrebo organizirati punktove gdje gradjani besplatno mogu predati sve od plastike do kucnih strojeva i elektronike. To bi bio jedan jednostavni kompeltni konzept zbrinjavanja odpada. Ali dok to tutleki koji sada vladaju gradom shvate, Sava bu tekla prema Triglavu.

DI
dino85
15:18 22.06.2022.

Zamislite molim vas, " ...ima još 3 mjeseca." ovo je kao u seriji, lud zbunjen i nenormalan. Za 3 mjeseca imat će mo vrpu štakora po gradu a prolaznici neće smjeti na ulice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?