Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koje su jaslice najbolje?

Jaslice su super kad im se susjedi dive

Foto: Borna Filic/PIXSELL
20.12.2017.
u 17:40

Uz fotografiju, napišite nekoliko podataka o jaslicama. Mogu se slati one izložene u crkvama, na javnim površinama i iz kuća

Na svom je prikazu Betlehema počeo raditi još u svibnju. Prvo je detaljno proučio arhitekturu starog grada, a potom je zasukao rukave i krenuo s fizičkim dijelom posla.

Vjernu maketu veličine 4x2 metra Marin Filipčić izrađuje za crkvu sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću, a rad je u završnoj fazi. Još fale samo figurice. – Prve velike jaslice od stiropora i gipsa izradio sam prije četiri godine, one su stajale u našoj obiteljskoj kući u Prigorju Brdovečkom – kaže Marin Filipčić, koji se inače bavi uređenjem interijera i eksterijera. Njegov je rad samo jedan od mnogih koji su pristigli na našu e-mail adresu i Facebook-stranicu, na kojima tražimo najljepše jaslice Zagreba i županije. Prijedloge najljepših, uz obveznu fotografiju i nekoliko rečenica o jaslicama na mail gradska@vecernji.net i fejs Zagreb Večernji list, primamo do petka, nakon čega će slijediti glasovanje na našem portalu. Mogu se slati jaslice izložene na javnim površinama, u crkvama, ali i u kućama, a neobičan rad stoji i u domu obitelji Kecerin.

Prije nego počnu s izradom prvo moraju obići obližnju šumu, gdje nalaze materijale. Traže se mahovina, zanimljivi oblici drveta, kamenje... A kako bi postigli stepenast oblik, koriste panjeve i daske. Od pijeska, pak, rade potoke, rijeke i puteljke. – Najljepši osjećaj je kad ostala familija navraća kod nas gledati jaslice, koje su ponos moje majke Bojane – kaže Bojanin sin Danijel Kecerin. Poznata po izradi božićnih jaslica od prirodnih materijala i sestra je Samuela Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe, koja svoje radove upravo izlaže u crkvi sv. Blaža u Primorskoj, a danas će joj dodijeliti i medalju Grada Zagreba.

Pogledajte Advent u Zagrebu 2017.:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije