Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK NEPOZNAT

VIDEO Izbio požar u kupaonici stana u Zagrebu: Vatrogasci spasili dvije osobe

Foto: Mia Mitrović/Google Maps
1/4
05.09.2021.
u 17:13

Na intervenciji je bilo 6 vatrogasnih vozila i 21 vatrogasaca.

Izbio je požar u kupaonici stana na 8. katu u ulici Braće Domanyja u Zagrebu u nedjelju popodne. 

- Požar je lokaliziran. Spašene su dvije osobe koje je zbrinula Hitna medicinska pomoć - javljaju vatrogasci. 

Obje osobe su se nagutale dima, a požar je izbio u kupaonici veličine oko 4 četvorna metra, te se potom proširio stanom.  Na intervenciji je bilo 6 vatrogasnih vozila i 21 vatrogasaca. 

- U tom stanu živi stariji par. Imaju sina invalida, a žena ima 94 godine - kazala nam je susjeda s osmog kata

Video snimila:  Hana Ivković Šimičić

Susjedi u zgradi vrlo brzo su reagirali na nemili događaj. Bili su zbunjeni i prestrašeni, vikali su po hodniku, lupali susjedima po vratima i govorili da trebaju izaći vani, doznaje se s terena. 

- Požarne stepenice nisu do kraja izgrađene. To se obećava tko zna koliko. Već je tri puta bilo kompletno čišćenje požarnih stepenica jer ljudi stavljaju namještaj i ne možeš proći. Ne možeš ništa. Već je bio požar, onda nisu ni hidranti radili ni aparati za gašenje požara. Sad isto ne rade - vjerojatno. Stepenice su nikakve. Ne možeš ići dolje - ustvrdila je susjeda iz zgrade i napomenula da ni sustav zaključavanja stepenica nije sređen jer neki zaključavaju, a neki pak ne, te da se ne zna smije li se to uopće. 

- Puno je namještaja na tim stepenicama. Svega je osim pršuta. Nikakva sigurnost, a na to se već dugo upozoravalo - kazala je jedna od susjeda. 

Druga susjeda otkrila nam je kako se cijela situacija odvila za njih, s obzirom na to da se njihov stan nalazi na 17. katu. 

- Kad smo se krenuli spuštati po požarnim stepenicama, jako smo osjećali taj dim. Nekoliko nas popelo se čim više da ne bi to osjećali i onda smo čekali. U jednom trenutku ja sam krenula prema sredini zgrade i čula sam vatrogasce te sam ih pitala možemo li se spustiti. Jer prvo kad smo krenuli prema dolje nagutali smo se dima. Rekli su nam da je ugašeno i da se možemo spustiti dolje. 

Ispričala je da su osjetili dim, no nisu znali gdje krenuti jer je neboder velik i ne može se znati gdje je izbio. 

- Hvala Bogu, sve je ispalo dobro. Brzo su vatrogasci stigli i sve su sredili. Hvala im - kazala je jedna od stanarki zgrade. 

Uzrok požara će utvrditi očevid. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:17 05.09.2021.

Prvi put cujem da kupaonica gori 👁️👁️ sta plocice i umivaonik

VL
????
17:55 05.09.2021.

"Uzrok požara će utvrditi očevid" ... kaj bi ovo trebalo značiti? Kome nije jasno kaj želim reći neka analizira rečenicu - subjekt, predikat, objekt ....

MM
Marljivi mrav
18:22 05.09.2021.

Instalacije stare 100g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije