Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja sa starwoodom

Hoteli Sheraton i Westin pred investicijom od 10 milijuna eura

Hotel Sheraton Zagreb
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
17.12.2013.
u 15:51

Iz Starwooda, međunarodne hotelske kompanije koja je danas obnovila ugovor s HUP-om Zagreb na još 15 godina, ne kriju da su im posebna zona interesa dubrovački kraj, Zadar te jedan otok

Zagrebački Sheraton i Westin još će najmanje desetljeće i pol primati goste pod ovim istim, Starwoodovim brendovima. Dvadesetogodišnja suradnja HUP-a Zagreb i velike američke korporacije, koja pod sobom ima hotele u stotinjak zemalja, obnovljena je ugovorom na 15 godina. Jedina je promjena što je ovaj put potpisan ugovor o franšizi, pa zagrebačke hotele više neće voditi Starwoodovi menadžeri.

- Svi Starwoodovi standardi na snazi su i dalje, nadzor će čak biti i rigorozniji. a po starom ostaje i rezervacijski sustav, prodaja, marketing... Starwood, inače, mora ‘amenovati’ i naš prijedlog hotelskih menadžera - zadovoljan je nastavkom suradnje Anđelko Leko, predsjednik uprave HUP-a.

- Istina je, franžiza jest nešto jeftinija opcija za nas, ali ta vrsta poslovne suradnje je u trendu u cijelom svijetu.

Produljenje suradnje s poznatim svjetskom hotelskom korporacijom i u Sheratonu i u Westinu proslavit će temeljitim preuređenjem. Investicija je ukupno vrijedna deset milijuna eura, a prvi su radovi u Sheratonu već počeli. U oba hotela uređivat će se kat po kat pa radovi ne bi smjeli smetati gostima. Ulaganjima, ali i partnerstvom u cjelini zadovoljan je i predstavnik Starwooda Robert Koren, koji ne krije ambicije da pod krov te kuće uđu još neki hrvatski hoteli.

- Europska unija je svojevrsna odskočna daska i Hrvatska će u idućih pet godina zasigurno mnogima biti otkriće, kako mnogim gostima tako i investitorima. Starwood je u Hrvatskoj prvenstveno zainteresiran za produbljivanje suradnje s HUP-om Zagreb, razgovaramo i o eventualnom ulasku naših brendova u HUP-ove hotele u dubrovačkoj regije. Istini za volju, u Hrvatskoj nije lako naći partnera kakav je HUP, ali isto tako nismo zatvoreni ni za druge mogućnosti - kaže Koren, te otkriva da su u posebnoj zoni Starwoodova interesa Zadar te jedan otok.

Starwood je nedavno ušao i u Sloveniju, gdje se pod tim brendom našao jedan ljubljanski hotel.

Komentara 1

DA
Dawar
21:42 17.12.2013.

Zašto taj kongresni centar nebi išao na prostor Paromlina ili u Branimirovu tamo gdje je ona stara zapuštena zgrada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije