Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANSTVENI PIKNIK

Hod po vodi? Znanstvenici iz Slovenije poručuju – to mogu svi

'hodanjepovodi03_nnn_gra_040'
''
05.09.2013.
u 09:03

Nema tajne. Svi posjetitelji moći će isprobati, a kasnije eksperiment i sami ponoviti kod kuće – poručuju organizatori

Na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku koji se održava u nedjelju, 15. rujna u parku Boćarskog doma, jedan od zasigurno najatraktivnijih pokusa jest hodanje po vodi. Da je to doista moguće svim posjetiteljima demonstrirat će gosti iz znanstvenog centra Hiša eksperimentov.

– Nema tajne. Sve je tako jednostavno, a kada to demonstriramo našim posjetiteljima, taj će pokus svakako moći isprobati i sami – poručuju organizatori i tim znanstvenika, kreativaca, predavača poznatih po \"uradi sam\" eksperimentima i aktivnostima u sklopu kojih na specifičan način spajaju znanost, edukaciju i humor. Hodati po vodi ne prkosi zakonima fizike, tvrde.

– Na spomen hodanja po vodi prve asocijacije vezane su uz nešto nemoguće, biblijske priče ili pak moći nekog od superheroja iz Marvelovih stripova. Iako hodati po vodi zvuči kao nešto što apsolutno prkosi svim zakonima fizike, istina je upravo drukčija – tvrde gosti ovogodišnjeg Znanstvenog piknika čiji je glavni cilj na interaktivan način objediniti kemiju, fiziku, matematiku, biologiju, geologiju, psihologiju i druge discipline i pokazati učenicima osnovnih i srednjih škola kako su one sve samo ne teške i dosadne.

Ulaz na piknik besplatan je za sve. 

>>Naučite kako stvarati glazbu uz pomoć nogu, ruku, glave i usana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije