Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA

HND odbio doći na Bandićev novinarski domjenak iz solidarnosti prema kolegama

Hrvoje Zovko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
22.01.2020.
u 10:07

"Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene", stoji u priopćenju.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijem za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz solidarnosti prema kolegicama i kolegama koje je Bandić verbalno napao, priopćio je u srijedu Izvršni odbor HND-a. 

"Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene", stoji u priopćenju.

HND drži da bi dolazak njegova predstavnika na prijem bio potpuno pogrešan potez i obeshrabrujuća gesta prema kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili Bandićevo ružno ponašanje. HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje te je prije nekoliko mjeseci pozvao na bojkot praćenja aktivnosti gradonačelnika, ali je Bandić nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema novinarima.

 

Stoga HND još jednom poziva novinarke, novinare i medije da se solidariziraju s kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika.

Tradicionalno novogodišnje primanje za novinare, koje je u utorak navečer održano u palači Dverce, ovog je puta prošlo bez predstavnika HND-a, koji su se inače u pravilu protokolarno obraćali tom prigodom.

Tako su na sinoćnjem primanju govore održali predsjednik Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) Krešimir Čokolić i domaćini skupa, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet i Bandić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
10:54 22.01.2020.

Kad je Hrvoje Zovko zajedno sa Zoranom Šprajcom (Jovanovićem) 1991 lažirao Tuđmanove i Jastrebove telefonske razgovore pred pad Vukovara, i dezinformirao javnost , onda mu je to bilo prihvatljivo. Koje smeće.

KO
Kokoiduhovi
20:30 23.01.2020.

Pa dugo vam je trebalo da se oglasite povodom tih verbalnih pr...izljeva mržnje i bijesa prema novinarima, a posebno onima koji ga pitaju neželjena i neugodna pitanja. kojih pitanja je, prirodno, sve više i više i više

BU
burza
11:27 22.01.2020.

Novinari hm to je najpotkupljivija klasa drustva ko da vise taj je super a bandic je osebujan pa nesto izjavi sto ne treba tako i novinari brane beljaka koji je izjavio puno goru stvar pa nikom nista jer je njihov a da desnicar to napravi brzo bi organizirali prosvjede na trgu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije