Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI TRENER

Henry: Wengeru treba dati da ostane koliko hoće

Arsene Wenger
AFP
28.10.2009.
u 18:16

Mjesec na izmaku bio je poseban za trenera Arsenalovih nogometaša Arsenea Wengera koji je proslavio 13. godišnjicu svog rada u londonskom klubu.

Wengeru je odana počast 4. listopada u premierligaškom ogledu protiv Blackburna, kada je cijeli Emirates ustao i zapljeskao francuskom 60-godišnjem stručnjaku, a među gledateljima je na stadionu bio i najbolji strijelac u povijesti “topnika” (226 golova, op.a.), aktualni napadač Barcelone Thierry Henry (32).

U svom prvom posjetu Emiratesu nakon transfera u Barcelonu 2007., Henry je nazočio uvjerljivoj 6-2 pobjedi Arsenala, nakon čega je nahvalio svog bivšeg trenera i čovjeka pod kojim je stekao svoje nogometno ime i slavu (prvo u Monacu, pa kasnije i u Arsenalu, op.a.).

- On je trener koji je imao hrabrosti dati mi prilike za moj debi kada sam imao tek 17 godina. Neki dečki koji su igrali za Monacove rezerve bili su stariji od mene i imali su 20 ili 21 godinu, ali Arsene je izabrao mene i ne mogu reći zašto je to bilo tako. Valjda je vidio nešto u meni, riskirao je i dao mi je priliku, kao što je to kasnije učinio i u Arsenalu. Među nama postoji definitivno neka veza i jako mi je teško ukratko sročiti sve lijepo što bih mogao za njega reći. On je vrlo inteligentan trener, sjajna osoba i ono što mi se jako sviđa kod njega je što njegove momčadi igraju nogomet - rekao je Henry za Arsenalov mjesečnik.

Potom je francuski napadač komentirao i kritike koje su pogodile tijekom ljeta, nakon još jedne sezone (četvrte uzastopne) u kojoj Arsenal nije osvojio niti jedan trofej.

- Kritika je uvijek dobra, drži vas budnim i ne da vam da spavate na poslu. Nitko sebe ne smije smatrati nezamjenjivim i kritike vas tjeraju da uvijek dajete ono najbolje od sebe. Tako sam barem ja uvijek shvaćao kritike. Ono što ja mogu reći, kao Arsenalov navijač, je da bih zadržao Arsenea Wengera dok je to god moguće (aktualni ugovor mu istječe 2011., op.a.) - rekao je Henry i završio:

- Onoga dana kada ode iz kluba, tada treba ocijeniti njegov učinak. On je oduvijek davao cijelog sebe u posao, štitio je klub i igrače, te on diše i živi za Arsenal. Mislim da je nemoguće dati više - zaključio je igrač koji je u Arsenalu proveo vrijeme od 1999. do 2007. godine i u tom periodu predvodio klub do dva prvenstvena naslova, tri FA Cupa i dva Community Shielda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije