Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doček na otvorenom

Građani poručili: 'U 2015. želimo raditi i biti zdravi'

Doček Nove godine
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/16
Autori: Mateja Šobak, Sandra Golemac
01.01.2015.
u 17:25

Zbog nikad hladnije silvestarske večeri na -13 °C građani se na gradskim trgovima okupili tek sat vremena prije ponoći i odbrojavanja

Vi, prekrasni ljudi, s vama mogu cijelu noć biti budan i sanjati na nogama, pjevajmo do zore - stihovi su to kojima je Jura Stublić Zagrepčane, okupljene na Trgu bana Jelačića, uveo u 2015. godinu.

Na Zrinjevcu najbolje

Najluđa noć u godini sa svojih -13 stupnjeva Celzijusa bila je ujedno i najhladnija u cijeloj protekloj godini, pa su se građani, koji su Novu odlučili dočekati na otvorenom, po trgovima u užem centru grada počeli skupljati tek oko 23 sata.

–Došli smo nešto ranije jer je najavljeno da će program početi u 21 sat. Grijemo se kuhanim vinom i čekamo kad će početi koncert - objasnile su Marija Šarić, Andrea Kovač i Lucija Ivković, koje su na Europskom trgu željno iščekivale izlazak grupe Detour na pozornicu.

U glazbi uživali su i posjetitelji Tomićeve ulice, gdje su, u sklopu manifestacije Fuliranje kod uspinjače, okupljene zabavljali DJ-evi.

–Prvi put čekamo Novu godinu na otvorenom. Odlučile smo biti hrabre, iako već neko vrijeme meteorolozi najavljuju “debeli” minus. Međutim, nećemo se previše junačiti, pa ćemo se, čim otkuca ponoć, preseliti na toplo, u jedan od noćnih klubova - objasnile su Ana i Ivana koje u novoj godini žele biti uspješne na poslovnom planu, baš kao što su to bile, rekle su, i u 2014.

A samo mnogo zdravlja zaželjeli su si Gordana i Jurica Galović, koji su Novu čekali na Zrinjevcu. I oni su, objasnili su, prvi put na dočeku na otvorenom, a glavni razlog za to, priznali su sa smiješkom, jest tulum njihove djece koji se odvijao u njihovoj kući.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

– Izbacili su nas - kroza smijeh su rekli roditelji koji su se, uz ples i pjesmu, odlično zabavljali u jednom od najljepših gradskih parkova, Zrinjevcu. Tamo je okupljene zabavljala grupa Zocioni te All Stars Band i Tena, a mnogi su Zagrepčani primijetili kako je upravo na Zrinjevcu bila i najbolja novogodišnja atmosfera.

Nazdravili kako treba

–Bili smo na Zrinjevcu, sad krećemo polako prema Trgu bana Jelačića. Program je odličan i baš smo se iznenadili, ali nema do dobrog starog rock’n’rolla - rekli su Antonio Margetić i Berislav Vukšić, koji su se u 23 sata sa Zrinjevca pješice uputili prema glavnom gradskom trgu, budući da je u užem centru grada tramvajski promet bio obustavljen.

Na Trgu već u to vrijeme trajao je rock koncert na kojem je publiku zagrijavao Telefon Blues Band, nakon kojeg su uslijedili nastupi Davora Gopca, Borisa Leinera i Renata Metessija. Sa Zagrepčanima je sekunde do Nove godine odbrojavao Jura Stublić sa svojim Filmom, dok je večer na Trgu zaključio Jurica Pađen s Aerodromom.

–Na Trg smo došle jer volimo ovu glazbu, ponijele smo i šampanjac, šeširiće i Novoj ćemo nazdraviti kako treba - rekle su Sandra Margetić, Ivona Frčko i Valentina Risek, koje su na doček na Trg došle iz Zlatara.

>>Večernji je odabrao za vas: 15 najboljih fotografija nastalih u prvim satima 2015.!

>>Za njih nema zime: Pogledajte tko je sve bio hrabar za novogodišnje kupanje

>>Novi obračun plaća, oporezivanje kamata na štednju... Što se sve mijenja od 1. siječnja 2015.

Komentara 4

Avatar jigaboo
jigaboo
18:50 01.01.2015.

a svi zive sa roditeljima. vanka bi mislili da imaju nekih mentalnih problema kad ne mogu samostalno zivjeti

Avatar Abcda
Abcda
20:50 01.01.2015.

Bolje ti je bit zdrav i bogat nego bolestan i siromasan .

BA
baniček
18:03 01.01.2015.

jel ispravno građani zagreba ili građani Grada Zagreba, pa znamo da nije zagreb selo da se naglašava da je grad, a nije ni metropola. odi u pariz paš vidjet šta je metropola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije