Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od novca

Grad se ipak ne želi odreći komunalne naknade za radnike

Lijevi blok
Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2018.
u 09:12

Diokiju 2,2 milijuna, a Kamenskom 2,9 za zaostale plaće – zaključak je to s prošle Skupštine, a danas će se nastojati promijeniti.

Grad tvrtkama u stečaju vraća iznos koji je uplaćen za komunalnu naknadu kako bi se radnicima mogao isplatiti barem dio dugova – predložili su takav postupak na prošloj sjednici Skupštine zastupnici Lijevog bloka, a podržala ih oporba te Neovisni za Hrvatsku, kao dio koalicije na vlasti. Bio je to dobar plan jer, primjerice, Diokiju bi Grad vratio 2,2 milijuna, a Kamenskom 2,9 te bi se, na taj način, isplatio dio zaostalih plaća nekadašnjim radnicima tih tvrtki.

Hoće li zaista tako i biti, znat će se danas jer je gradonačelnik Milan Bandić za 17 sati sazvao je izvanrednu sjednicu Skupštine, na kojoj će taj, već prihvaćeni zaključak, pokušati staviti izvan snage. Objasnio je to “neusklađenošću s pravnim propisima RH”, odnosno komunalnom naknadom planira se proračun pa bi novac mogao nedostajati u blagajni, a i “ostvarenje prava radnika regulirano je odredbama Stečajnog zakona”.

– Time što se ne želi odreći komunalne naknade u korist ljudi gradonačelnik pokazuje da politički djeluje protiv radništva u gradu Zagrebu – rekla je Katarina Peović Vuković iz Lijevog bloka pa dodala kako će radnici Diokija danas prije sjednice Skupštine u 17 sati prosvjedovati. Pozvala je usput i sve “koji se s radnicima žele solidarizirati” da dođu i podrže ih.

Lijevi blok
1/9

Komentara 1

LA
larala
16:11 22.05.2018.

moš misliti što je ovima do isplate placa radnicima. da je našim politicarima do radnika i poštenja nikad u politiku ne bi ušli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije