Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ured za međugradsku suradnju: Netočno je da je Bandić u Rim putovao 62 puta

U razdoblju od 2011. do 2016. gradonačelnik je službeno putovao u Rim 25 puta, a u 2017. je službeno putovao dva puta u Rim, stoji u priopćenju koje je potpisala pročelnica Vesna Šimić.
21. svibnja 2018. u 13:35 18 komentara 1208 prikaza
Milan Bandić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava u ponedjeljak su ocijenili netočnim da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić putovao 62 puta u Rim i da na tim putovanjima nisu održani službeni sastanci.

KAD SE OPUSTE FOTO I političari su samo ljudi: Zaboravite na službene protokole, pogledajte ih u ležernom izdanju

U razdoblju od 2011. do 2016. gradonačelnik je službeno putovao u Rim 25 puta, a u 2017. je službeno putovao dva puta u Rim, stoji u priopćenju koje je potpisala pročelnica Vesna Šimić.

Priopćeno je i da se gradonačelnik Bandić sastajao sa svim svojim kolegama od 2012. do 2017. Bili su to gradonačelnici: Gianni Alemanno, Ignazio Marino, Virginia Raggi.

Osim s kolegama gradonačelnicima, sastajao se i s hrvatskom zajednicom u Rimu, veleposlanicima, hrvatskim jezičnim manjinama, a isto tako održao je i sastanke u ministarstvu vanjskih poslova Republike Italije.

Milan Bandić
1 / 9
Milan Bandić u restoranu Skender

Na jednom od tih sastanka u Farnesini dogovorio je sudjelovanje na Svjetskoj izložbi Expo u Milanu.

"Također, želimo istaknuti, u Izjavi o namjeri između Grada Rima i Grada Zagreba, članak 2., koji je gradonačelnik potpisao s tadašnjim gradonačelnikom Alemannom u Rimu, 14. ožujka 2012., stoji 'promocija hrvatskog jezika i kulture u Rimu' te je u rujnu 2017. na temelju tog članka otvoren Odjel hrvatske književnosti u Europskoj knjižnici. Knjižnica je osnovana 2006. te do 2017. nije postojao Odjel hrvatske književnosti, a što je realizirano na temelju dogovora gradonačelnika u Rimu. Također, u tijeku su pregovori o daljnjoj sličnoj suradnji o kojoj ćemo javnost, kao i uvijek do sada, pravodobno obavijestiti. Na temelju gore navedenog članka 2. Grad Zagreb pomaže u radu škole hrvatskog jezika u Rimu", priopćeno je.

U priopćenju stoji i da su o svim putovanjima gradonačelnika mediji pravovremeno obaviješteni prije i poslije svakog službenog putovanja te se sve informacije mogu naći na web stranici www.zagreb.hr.

Sandra Švaljek i Darinko Kosor govorili o putovanjima Bandića u Rim SUKOB INTERESA Švaljek i Kosor: Bandićeva putovanja u Rim jesu velika afera, nemamo 'pik' na gradonačelnika Ella Overkleeft: I Zagreb bi mogao birati svog noćnog gradonačelnika ZET za osobe s invaliditetom Nakon što je propao natječaj za rampe, shvatili da im je prototip bio prekratak

"Budući da je upravni postupak u tijeku, a prema predmetnom zahtjevu Povjerenstava za odlučivanje o sukobu interesa, te odluka Povjerenstva nije donijeta, radi sprječavanja ometanja rada tijela koje odlučuje nije moguće kopiranje, fotografiranje i snimanje spisa vezanih za službena putovanja gradonačelnika u Rim, ali kao što smo već najavili u dokumentaciju je moguće izvršiti uvid u spis", priopćio je zagrebački Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  čovjek poliglot...izvrsno govori hrvatski štokavski,hrvatski kajkavski, engleski i talijanski

 • grebza:

  Jediino što stručno i smisleno radi je to da godinama radi budale od svih zagrepčana. Ovoliko bahatosti i primitivizma nikada nije bilo u gradu od kada postoji. Prejadno i prestrašno za sve nas koji živimo u Zagrebu.

 • herojulice:

  Još nije u zatvoru?????????????? Institucije ne da ne rade nego su nestale.