Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OZLIJEĐENIH

VIDEO Vatra progutala ZET-ov autobus na kolodvoru, kamere su zabilježile požar

Facebook screenshot
19.02.2024.
u 21:50

Požar na zagrebačkom Glavnom kolodvoru dogodio se danas poslijepodne, po dolasku vatrogasaca je u potpunosti ugašen

Gusti crni dim i plamen zahvatio je ZET-ov autobus danas poslijepodne na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Srećom, nitko nije ozlijeđen kada se autobus marke MAN, model Lion's City zapalio na početnom stajalištu linije 311 za Cerovski vrh.

Požar je izbio u prednjem dijelu motora u 17 sati i 50 minuta ovoga ponedjeljka, a u tom trenutku autobus je bio parkiran zatvorenih vrata te u njemu nije bilo putnika uoči planiranog polaska koji je trebao biti u 18 sati.

-Vozač je uz pomoć kolega pristupio gašenju, a po dolasku vatrogasaca plamen je u potpunosti ugašen. Autobus će biti odvučen u garažu na procjenu štete i utvrđivanje uzroka zapaljenja - saznajemo od ZET-ovih službi. Iz PU zagrebačke javljaju kako je uzrok požara još uvijek nepoznat te da je istraga u tijeku. 

Snimku objavio Trpimir Goluža.

POVEZANI ČLANCI:

Prema snimkama koje su objavljene tijekom večeri na društvenim mrežama, može se vidjeti kako je plamen bio vidljiv golim okom, a kabinu i okolni prostor ispunio je gusti dim. Vidljivo je i da je riječ o vozilu garažnog broja 82, odnosno autobusu koji je u zagrebačkom gradskom prometu od 2006., odnosno čak 18 godina.

Ovakvih primjeraka ima više, a većina ih je prešla više od milijun kilometara, što se smatra granicom operabilnosti vozila javnog prijevoza, naravno u ovisnosti o razini održavanja pojedini primjerci mogu voziti i više, no čini se da je ovome odzvonilo. 

Spomenimo i kako u prvoj polovici godine gradska vlast i ZET planiraju nabaviti 30 rabljenih zglobnih autobusa, a ove godine u planu je raspisivanje natječaja za kupovinu 100 novih autobusa na obnovljive izvore energije.

VIDEO Novi prosvjed poljoprivrednika: Traktorima izašli na ceste kraj Čakovca

Ključne riječi

Komentara 5

MA
majeltomoguce
23:15 19.02.2024.

Hrvatska danas! Filipinac zagasi požar u busu i evo ga u svim medijima i postaje nacionalni heroj (i je i zaslužuje to). Mjesec dana kasnije istu stvar napravi ZET-vac, Hrvat valjda i nema mu niti imena! Jel ovaj ZET.ovac manje heroj samo zato što nije stranac???

LJ
Ljeto2023
08:51 20.02.2024.

Zeleni i nedozreli Tomašević nije u stanju ali baš nijednu stvar odraditi kako treba...ovo što se u Zagrebu dešava postaje sve opasnije po ljudske živote. Padaju fasade, požari na starim dotrajalim autobusima, grad pun smeča, Jakuševac koji gori svako malo.. a on nas onako anemično uvjerava da on tu ništa ne može, to je zbog stare gradske vlasti...veću skupinu nesposobnjakovića ovaj grad nikad nije imao..kad će izbori???? .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije