Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVIĐA LI VAM SE?

FOTO Doznajemo: Ovako će izgledati potpuni makeover pješačke zone u Zagrebu

Foto: Grad Zagreb
1/4
28.03.2024.
u 18:42

"Cilj ove gradske uprave je održiv, pouzdan, pristupačan i siguran prometni sustav, što uključuje unapređenje javnog prijevoza, izgradnju novih podzemnih garaža, te proširenje pješačkih zona."

Izabrano je idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje za trajno uređenje stare Vlaške ulice u Zagrebu, doznajemo ovoga četvrtka u Gradu Zagrebu. "Cilj ove gradske uprave je održiv, pouzdan, pristupačan i siguran prometni sustav, što uključuje unapređenje javnog prijevoza, izgradnju novih podzemnih garaža, te proširenje pješačkih zona. Na taj način grad postaje ugodnije mjesto za život, uz smanjenje prometnih gužvi i zadržavanje stanovništva u centru, u skladu sa zelenim politikama Grada Zagreba" ističu iz gradske uprave.

- Jedna od novih pješačkih zona jest i stara Vlaška ulica. Kako bi se taj prostor trajno oplemenio, Grad Zagreb proveo je javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja rekonstrukcije dijela Vlaške ulice - rekao je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika. 

Natječaj je bio otvoren od 28. studenog 2023. godine do 9. veljače 2024. godine. Na natječaj su pristigla 23 rada. Ocjenjivački sud prvu nagradu dodijelio je radu autora Atmosfera d.o.o., koju čine Bernarda Silov, dipl.ing.arh.; Davor Silov, dipl.ing.arh.; Kristina Rogić, mag.ing.arh.; Leila Daoud, mag.ing.arh. 

Foto: Grad Zagreb

Foto: Grad Zagreb

Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb

 

- Iz obrazloženja Ocjenjivačkog suda vidljivo je da je kod prvonagrađenog rada posebno vrednovano formiranje centralnog arhipelaga rahlog i niskog zelenila koje ne zaklanja vizure, kao i očuvanje memorije ulice u opločenju - pojasnio je odluku Ocjenjivačkog suda zamjenik gradonačelnika Korlaet. Iz gradske uprave najavljuju kako je ovaj natječaj početak sustavnog redizajna novih pješačkih zona kroz koji će centar grada postati klimatski i ambijentalno ugodniji.

FOTO Prekrasni prizori s Tomislavca: Pogledajte kako je Zagreb prigodno ukrašen za Uskrs

1/17

 

Komentara 19

LU
Lumumba
19:39 28.03.2024.

Fali samo pokoja koza da obrsti ovo raslinje jer ga inače ovi ne bu znali održavati.

SK
strogo kontrolirani vlakovi
19:45 28.03.2024.

Drago mi je zbog makeovera. Živio makeover! Čudim se samo kako je kako je šest stoljeća hrvatske književnosti moglo bez makeovera.

Avatar R2D2
R2D2
19:47 28.03.2024.

Piše autor: "Cilj ove gradske uprave je održiv, pouzdan, pristupačan i siguran prometni sustav, što uključuje unapređenje javnog prijevoza, izgradnju novih podzemnih garaža, te proširenje pješačkih zona." Drugovi aktivisti, javni prijevoz vam je za kiki. Za početak, pokupite smeće s ulica i uredite zelene javne površine obrasle u korov, da bar malo upristojite ovaj zapušteni, prljavi, smrdljivi i jadni grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije