Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotogalerija

Fantastične noćne fotografije Zagreba u magli

zagreb u magli
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
07.12.2015.
u 09:05

Zbog specifične klime na Sljemenu, sunca na Medvednici zimi ima znatno više nego u Zagrebu i Zagorju tijekom dana

Prekrasne fotografije snimio je Pixsellov fotoreporter Borna Filić noćas na Sljemenu. Pogled na grad u magli malo koga može ostaviti ravnodušnim. Zbog specifične klime na Sljemenu, sunca na Medvednici zimi ima znatno više nego u Zagrebu i Zagorju tijekom dana zbog čega  je i magla na vrhu Medvednice rjeđa pojava nego u podnožju, u glavnome gradu Hrvatske. 

Medvednica je nastala izdizanjem dijela Zemljine kore između jasno izraženih rasjeda zbog čega se u njenom podnožju javljaju topli izvori vode, primjerice Stubičke Toplice i Sutinska vrela u Podsusedu.  Iako je po svojoj geološkoj građi znatne geološke starosti, pokreti Zemljine kore oko Medvednice još nisu završeni, a o tome svjedoče potresi iz bliske prošlosti – Veliki potres 1880. godine.

>> Na cestama mjestimice magla, jaka bura ometa promet

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije