Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navratite sutra

Etnografski muzej predstavlja vodič koji će oduševiti najmlađe posjetitelje

Na stoti rođendan Etnografski muzej vraća vas u 1920te
Promo
11.05.2023.
u 13:31

Vodič je namijenjen djeci predškolske dobi i nižim razredima osnovne škole, a može koristiti i kao priprema osoblju prilikom posjeta vrtićkih grupa

Mogu li Lego-kocke biti muzejski predmeti? Za što je služilo lastavičje gnijezdo iz Kine?  Kojoj životinji je bilo namijenjeno odijelo u obliku narodne nošnje? Pitanja su to na koja odgovor daje vodič za djecu "Sve što trebaš znati o Etnografskom muzeju".

Autorice vodiča Anastazija Petrović i Silvia Vrsalović, muzejske pedagoginje EMZ-a, željele su na jednostavan i zanimljiv način složene pojmove poput „etnografija“ prikazati i objasniti djeci. Predstavit će ga sutra, u 12 sati, u prostorima muzeja gdje svatko može doći po svoju primjerak. 

U vodiču su prikazni najzanimljiviji predmeti koji su izloženi u muzeju, ali i oni koji su skriveni muzejskim čuvaonicama. Vodič je namijenjen djeci predškolske dobi i nižim razredima osnovne škole, a može koristiti i kao priprema osoblju prilikom posjeta vrtićkih grupa.

Komentara 1

Avatar mrIvan
mrIvan
20:18 11.05.2023.

Sjajan projekt - svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije