Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojni sudionici

Epilepsija i mentalno zdravlje: Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stručnjaci educirali o važnosti liječenja pacijenata

Foto: Medicinski fakultet/Zagreb
1/5
27.01.2024.
u 14:06

Predavanja je slušalo oko 150 sudionika iz Hrvatske, uključujući i njih nekoliko iz susjedne države Bosne i Hercegovine

Ovoga petka na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je poslijediplomski tečaj I. kategorije “Epilepsija i mentalno zdravlje”. Organiziran je od strane Katedre za neurologiju te Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinike za neurologiju te Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženog ERN EpiCARE centra, te brojnih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora, a voditelji tečaja bili su prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže, prof. dr. sc. Saša Jevtović i dr. sc. Maja Živković, objavljeno je u priopćenju.

Nakon pozdravnog govora organizatora, stručnjaka iz područja neurologije i psihijatrije, uslijedio je umjetnički poklon sudionicima – nastupi prvaka Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivane Lazar i Domagoja Dorotića, korepetitora Nine Cossetto, a potom i nastup akademske glumice Ksenije Pajić.

Foto: Medicinski fakultet/Zagreb

Na samom početku stručnog dijela održana je promocija priručnika “Epilepsija i mentalno zdravlje”, zbornika radova tečaja u izdanju Medicinske naklade kojeg je pisalo 26 autora, a čiji su urednici ujedno i voditelji tečaja. Priručnik su predstavili recenzenti prof. dr. sc. Zdravka Poljaković Skurić, pročelnica Katedre za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš, i prof. dr. sc. Dražen Begić, pročelnik Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predavačku sekciju otvorili su prof. dr. sc. Ervina Bilić, predstojnica Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i prof. dr. sc. Darko Marčinko, predstojnik Klinike za psihijatriju i psihološku medicine Kliničkog bolničkog centra Zagreb, nakon čega je uslijedio niz predavanja najpozvanijih stručnjaka iz područja neurologije i psihijatrije iz cijele Hrvatske, navodi se. Predavanja je slušalo oko 150 sudionika (neurologa, epileptologa, psihijatara, neuropedijatara, liječnika obiteljske medicine, specijalizanata navedenih struka te psihologa) iz Hrvatske, uključujući i njih nekoliko iz susjedne države Bosne i Hercegovine, a fokus je bio na najvažnijim aspektima interdisciplinarnog i personaliziranog pristupa liječenju pacijenata s epilepsijom i psihijatrijskim poremećajima.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije