Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNA NABAVA

KBC Sestre milosrdnice nabavlja novi PET/CT uređaj, on će im znatno olakšati dijagnozu malignih bolesti

Zagreb: KBC Sestre milosrdnice u iščekivanju pacijenata iz Siska i okolice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
25.01.2024.
u 22:40

Cilje je osigurati najkvalitetniju opremu te pozicionirati Kliniku za tumore, ali i sam KBC kao centar izvrsnosti, posebno u liječenju specifičnih malignih bolesti.

"KBC Sestre milosrdnice pokreće javnu nabavu novog PET/CT uređaja te opreme potrebne za nadogradnju postojećeg linearnog akceleratora s ciljem povećanja dostupnosti medicinskih usluga pacijentima koji se liječe i u našem KBC-u i u Klinici za tumore", izjavio je u priopćenju ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. sc. Davor Vagić, dodavši da je Ministarstvo zdravstva za te potrebe osiguralo oko 4 milijuna eura.

Kako navode iz Vinogradske, Klinika za tumore, koja je u sastavu KBC-a Sestre milosrdnice, već više od pola stoljeća vodeća je onkološka ustanova u Hrvatskoj, u kojoj se liječe pacijenti s područja Zagreba, no isto tako njoj gravitira velik broj pacijenta izvan Zagreba. Shodno tome, cilj je osigurati najkvalitetniju opremu te pozicionirati Kliniku, ali i sam KBC kao centar izvrsnosti, posebno u liječenju specifičnih malignih bolesti.

"Godišnje u Klinici učinimo gotovo tristo operacija karcinoma debelog crijeva, što čini petinu operacija spomenute maligne bolesti. Također, svakodnevno se vrše operacije i ostalih onkoloških bolesnika. Stoga, nesumnjivo je da će se nabavom PET/CT uređaja postići veća učinkovitost i kvaliteta u dijagnosticiranju malignih oboljenja. Svjedoci smo da zadnjih godina bilježimo rast uspješnih izlječenja, na što osim samog liječenja utječe i rano otkrivanje malignih oboljenja i pravodoban početak liječenja. Stoga je potrebno opetovano istaknuti vrijednost preventive i pohvaljujem mjere u okviru reforme zdravstva usmjerene na preventivu, posebno nove modele kao što su preventivni zdravstveni pregledi", ističe predstojnik Klinike za tumore doc. dr. Robert Šeparović i dodaje da će novi PET/CT uređaj biti na raspolaganju svim onkolozima KBC-a Sestre milosrdnice, kao i široj onkološkoj zajednici.  

Potrebno je naglasiti da je KBC Sestre milosrdnice izradio plan ulaganja u svrhu podizanja učinkovitosti i kvalitete rada, a što je u skladu s reformom zdravstva, jačanjem javnog zdravstva te reorganizacijom bolničke zdravstvene zaštite. Ulaganjem u PET/CT, KBC Sestre milosrdnice postaju jedan od kliničkih bolničkih centara koji će pružati navedenu zdravstvenu uslugu, uz KBC Zagreb i KBC Osijek.  

VEZANI ČLANCI:

VIDEO KBC Sestre Milosrdnice kreće s novim radovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije