Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županijski sdp

'Dvije trećine umirovljenika žive u siromaštvu, Zagrebačka županija treba im sufinancirati smještaj'

Poskupljenja energenata: Umirovljenici kao najugroženija skupina
Patrik Macek/PIXSELL
29.11.2023.
u 11:58

Županijski vijećnici su ovih dana, naime, na Skupštini glasali o prijedlogu Proračuna za 2024. u kojem se, prema mišljenju županijskog SDP – a, ne brine dovoljno o socijalno najugroženijim skupinama građana

SDP Zagrebačke županije zatražio je od Županijske skupštine da se u prijedlog Proračuna za 2024. uvrsti sufinanciranje usluga smještaja starijim i nemoćnim osobama u privatnom smještaju i to onima s najnižim mirovinama. Zagrebačka županija, navode,  ima više od 74 tisuće umirovljenika, od kojih brojni nemaju dostatnu mirovinu za pokrivanje troškova doma za starije, kad za to nastane potreba.

Razliku za smještaj u dom tada moraju osigurati članovi obitelji, kojima to predstavlja značajan izazov jer se i sami teško nose s malim prihodima, kreditima i poskupljenjima, zbog čega SDP predlaže sufinanciranje troškova smještaja u dom za starije, konkretno umirovljenicima s najnižim mirovinama.

– Ne smijemo zatvarati oči pred činjenicom da se dvije trećine umirovljenika, zbog neadekvatnih mirovina, nalazi ispod praga siromaštva i da im je svaka pomoć potrebna. Iz tog razloga tražimo da vladajući u Županiji prihvate naš amandman i da se iz županijskog proračuna starijim i nemoćnim osobama s niskim mirovinama sufinancira smještaj u domu – ističe predsjednik županijskog SDP-a Mihael Zmajlović.

>>VEZANI ČLANCI: 

Županijski vijećnici su ovih dana, naime, na Skupštini glasali o prijedlogu Proračuna za 2024. u kojem se, prema mišljenju županijskog SDP – a, ne brine dovoljno o socijalno najugroženijim skupinama građana.

>>VIDEO: Znate li tko je vlasnik ove skupocjene puške? Zagrebački gradonačelnik rado ju je koristio u lovu

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
12:01 29.11.2023.

Živi UZ siromaštvu? Mnogo bre pismen taj esdepe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije