Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KAFIĆ

Društvu oaza za ljetno uživanje pridružio se i kafić u Mimari

kafić Gymnasium
Foto: Gymnasium
1/4
05.07.2018.
u 08:30

'Cijeli kompleks Muzeja Mimara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, no unatoč dugoj tradiciji, činjenica je da gotovo nitko nije znao da ovdje postoji kafić i to smo odlučili promijeniti'

Udobne ležaljke, veliki jastuci za sjedenje i izležavanje, suncobrani pod kojima se traži hlad s osvježavajućim koktelom u ruci, lagani ljetni ritmovi, Dj-evi... Prizori karakteristični za neki opušteni bar uz more sve se češće mogu vidjeti i u Zagrebu, i to u popularnim ljetnim vrtovima i terasama.

Bijeg od vreve

Djeluju poput skrivenih oaza u centru grada, a među najposjećenijim lokacijama za bijeg od užurbane svakodnevice su Pop Up Summer Garden na Tuškancu, Corona Sunsets Session na krovu Zagrebačkog plesnog centra i nova ljetna pozornica Studija smijeha koja se nalazi također na krovu zgrade u Gackoj 16, a na tom se popisu odnedavno našao i novouređeni Cafe Gymnasium u kompleksu Muzeja Mimara.

Riječ je u prostoru koji se nalazi uz sam atrij muzeja i u kojem kafić već postoji zadnjih nekoliko desetljeća.

- Cijeli kompleks Muzeja Mimara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, no unatoč dugoj tradiciji, činjenica je da gotovo nitko nije znao da ovdje postoji kafić i to smo odlučili promijeniti - objašnjava vlasnica i direktorica Tena Majetić te zaključuje kako je Zagrepčanima sve važnije pronaći mirno mjesto u centru grada, tiše lokacije koje su udaljene od bučnih prometnica i vreve.

Više nije toliko popularno sjediti na špici, nego se traže tiha mjesta za opuštanje i razgovaranje s prijateljima. Najpopularnija su druženja u popodnevnim satima, ali i navečer, kada su pravi su hit romantične lampice u boji, lampioni... Što se pak tiče ponude pića, traže se kreativni ljetni napici, a najpopularniji su kokteli, kombinacije sokova od cijeđenog voća i razni pjenušci.

- Po svemu tome, Cafe Gymnasium na savršenoj je lokaciji i zato smo ga odlučili predstaviti Zagrepčanima u novom izdanju, kao jednu od takvih ljetnih oaza. Prvi je korak bio preuređivanje prostora, odnosno estetsko ušminkavanje - ističe Tena Majetić koja je za posao uređivanja interijera, ali i ljetne terase angažirala mladu arhitekticu Kim Pavlić. Ona je pod mentorstvom poznate arhitektice Ivane Vrban osuvremenila prostor te napravila moderni ambijent koji se uklapa u tradiciju muzeja.

Arhitektonski dragulji

- Najvažnije je bilo povezati kafić s atrijem muzeja koji je uistinu prekrasan te sačuvati sav retro i raskošan izgled interijera uz moderne detalje - objašnjava Kim Pavlić koja ističe kako su prilikom uređivanja pronađeni pravi arhitektonski dragulji. Nakon što je, naime, uklonjen stari tepih s poda, ukazao se prekrasni zaboravljeni mramor koji sada prostoru daje glamuroznost, a otkriveno je i da je baza šanka napravljena od vrijednog kamena koji je zadržan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije