Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačko kulturno ljeto

Ljetne noći Teatra Exit deveti put u atriju Muzeja za umjetnost i obrt

Foto: Davor Višnjić / Pixsell
19.06.2018.
u 13:41

Već devetu godinu zaredom zagrebačko kulturno ljeto upotpunit će Ljetne noći Teatra Exit u atriju Muzeju za umjetnost i obrt, koji time postaje omiljeno mjesto izlaska svih zaljubljenika u dobro kazalište. A Ljetne noći Exita ove godine traju od 27. lipnja do 4. kolovoza, a biti će izvedeno čak  19 naslova. Program u srijedu, 27. lipnja otvara  Zijah A. Sokolović sa svojom kultnom monodramom  "CABAres CABArei", a zatim sliejde neki od najvećih hit naslova  redovnog repertoara Exita: "Njuške", "SHAKEspearea na EXit", "Dvoje", "Ja, tata!", "Kako misliš mene nema?!", "Taksimetar", "Pluća", "Izložak br. 49", "Balon", "Münchhausen"... Uz to publika će moći pogledati tri domaća gostovanja, te tri gostovanja iz regije.

Iz regije stiće predstava "Sjeveroistok" Torstena Buchsteinera u režiji Jane Maričić, nastala u produkciji Beo Arta 2015 i BITEF Teatra iz Beograda, koja se bavi istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine kada je grupa čečenskih terorista upala u kazalište i zahtjevala od Rusa da povuku svoje trupe iz Groznog. U Zagreb ponovno stiže i "Beton mahala", dramske grupe Joj, iz novog Pazara,  predstava u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, koja progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja. Ova je predstava u  Srbiji izazvala brojne kontroverze, a u njihovom matičnom gradu zabranjena je od strane političkih moćnika.

Zadnje regionalno gostovanje su "Neuručena pisma" Kulturnog centra Beograd, u izvedbi Dušanke Stojanović Glid i Gorana Jevtića, virtualna prepiska dvoje velikih pisaca -  Isidore Sekulić i Alberta Camusa.
Od domaćih gostovanja u MUO stižu predstave: "Ubojstvo u klubu Quasimodo" PlayDrame iz Splita i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u režiji Elvisa Bošnjaka, zatim predstavu "Konstelacije" Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić, čija se premijera tek očekuje na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, te nagrađivana "Posljednja Freudova seansa"  Marka St. Germaina Kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca.
Sve predstave počinju u 21h, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 20. lipnja ili putem Ulaznica.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije