Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Doletjeli smo iz Kanade samo da kupimo kišobran

Nude se krapanjske spužve, creska kadulja, slavonski kulen
26. rujna 2018. u 20:12 2 komentara 809 prikaza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Trebamo biti jednako ponosni na maslinovo ulje, sir, kao i na nogometni pogodak – poručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović na jučer otvorenom sajmu “Kupujmo hrvatsko”. Od predmeta izrađenih od bračkoga kamena, preko kadulje s Cresa do zagorskih vina te slavonskih kobasica i kulena. Sve najbolje što Hrvatska nudi može se naći na Jelačić-placu još danas do 19 sati.

Kupujmo hrvatsko PROMO Burilović: Građani moraju postati ambasadori akcije Kupujmo hrvatsko

“Kupujmo hrvatsko” najdugovječnija je akcija takvoga tipa, a cilj je sajmova učiniti građane ambasadorima domaćih proizvoda. Da je njihova kvaliteta neupitna, dokazuju Holly i Stjepan Bašura, koji su samo zbog jednoga hrvatskoga proizvoda preletjeli Atlantik.

– Bio sam u Hrvatskoj u srpnju i supruzi pokazao “hrvatski kišobran”, ali ga nisam mogao naći da ga kupim. Prije nekoliko dana natjerala me da se vratimo u Hrvatsku samo po kišobran i do kraja tjedna već letimo nazad u Kanadu – rekao je Stjepan koji se “preko Bare”, umjesto s jednim planiranim, vraća s tri hrvatska kišobrana. Mnogi izlagači govore da su hrvatskim proizvodima oduševljeniji stranci nego domaći.

zagorje Sajam '100% Zagorsko' na Trgu bana Jelačića oduševio posjetitelje

– Turisti, pogotovo Azijati, i te kako cijene prirodno i autohtono i oni su nam i najbrojniji kupci – kazala je Anita Krolo sa štanda s tradicionalnim krapanjskim spužvama.

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • zgzg1234:

    Pise da je clanak objavljen prije 47 min. u 20 sati vi objavite da ima sajam do 19 sati. Odlicna reklama stvarno.

  • Avatar maxist
    maxist:

    malo jaći turisti i razlog..........nisu probali uz čarobnu spravu- PC ...i internet......ili misle da se sporazumijevamo dimnim signalima iz špilja..??'