Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska patrola

Dobrodošli u samostanski hostel

24.03.2016., Zagreb  Kvartovska patrola iz kvarta Vrapce. Restoran Pelegrin. DKS_56134661 Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
26.03.2016.
u 20:30

U sobe lokala u kojem kuha i kuhar iz “Masterchefa” rado dolaze prenoćiti vjernici iz zemlje i svijeta. Jer je mirno i fino se jede

Ručak kuha kuhar iz “Masterchefa”, a jede se u samostanu u kojem se može i prespavati. Svoje prostorije pored crkve svete Barbare u Vrapču misijska družba lazarista odlučila je preurediti u restoran i hostel, a iako rade tek mjesec dana, već imaju prve rezervacije soba.

– Lazaristi su u Vrapče došli 1958. godine, a do prije dvije godine ovdje ih je bilo deset – šest svećenika, dva brata laika i dva bogoslova, ali broj je spao na tri jer su otišli u Sloveniju, te u misije u Argentinu, a ovo je veliki prostor. Jednostavno su osnovali tvrtku i samostan pretvorili u ugostiteljski objekt – objasnila je Anita Miljavac, voditeljica restorana “Pelegrin”, koji se nalazi u prizemlju samostana. Na katu su smještene dvokrevetne sobe s vlastitim kupaonicama, u kojima se može noćiti po cijeni od 130 kuna naviše.

– Imamo različite cijene, ovisno o tome radi li se o grupama ili pojedincima. Tako je i u našem smještaju u Novigradu na Dobri – otkriva A. Miljavac još jednu lokaciju na kojoj lazaristi vode posao. Na mjestu je to koje je na putu hodočasnicima u Međugorje, pa često staju kako bi se okrijepili, a ideja za otvaranje restorana i hostela u Zagrebu, objašnjava simpatična Anita, potaknuta je time što vjernici vrlo rado posjećuju Hrvatsku, pogotovo njezin glavni grad.

– Naravno, nitko se ne treba ustručavati doći k nama. Na mirnoj smo lokaciji, kažu da se kuha fino, svidjet će im se sigurno – poziva voditeljica restorana u prostorije samostana, u kojima, među ostalima, kuha i natjecatelj prve sezone “Masterchefa” Bojan Končar. A osim ručka, u prostoru restorana organiziraju se i proslave rođendana, promocije, krstitke, seminari pa čak i svadbe.

– Radi se o dnevnim svadbenim svečanostima, radno vrijeme je takvo da ne možemo biti otvoreni dulje od ponoći, a i glasna glazba smetala bi susjedima – kažu u restoranu preko puta crkve. 

Komentara 8

SU
subara
08:06 27.03.2016.

dokle je stiglo sa vjerom i vjernicima,morat ce otvarati n.barove da opstanu. krenuli smo naopako,sve manje ljudi vjeruje,a bez vjere nema ni nacije.

LE
Leonn
22:10 27.03.2016.

Sramotno za zajednicu Lazarista kojoj je poslanje sirotinja a ne biznis kojim se naveliko bavi direktor firme p. Filip V. Posteni lazaristi se povukli ili napustili red a zeljni love i slave ostali ,stoga ih i sramotno predstavljati Lazaristima

DE
demokršćanin
22:14 28.03.2016.

Davno,davno prije u samostanima su postojali GOSTINJCI koji su služili hodočasnicima za odmor i okrepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije