Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamić pritišće

Dinamo će ovrhom tražiti plaćanje duga i od Ine, HEP-a i CO-a

Zdravko Mamić
Patrik Macek
29.04.2010.
u 19:14

Na udaru Dinama mogla bi se naći i Hrvatska elektroprivreda i Croatia osiguranje zbog neplaćanja po sponzorskom ugovoru.

U subotu u Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk, na onom ruglu na kraju grada trebao bi biti naš najveći nogometni praznik. Zbog tog rugla naša reprezentacija traži gdje će igrati. A morat će tražiti i dalje jer novca nema. Gradska je blagajna prazna, zagrebački 18-postotni prirez ne uspijeva je napuniti. Pogotovo ne tako da bi grad krenuo u gradnju stadiona u Maksimiru.

Plaće će sve pojesti

A danas se nešto pokrenulo s mrtve točke, predstavnici Alpine Bau bili su kod gradskih predstavnika i spremni su krenuti s projektom s kojim su i pobijedili na međunarodnom natječaju.

– Doći će ponovno za tjedan dana, s detaljnom razradom svih triju stavki: financiranja, gradnje i održavanja. Nakon toga ćemo uzeti jedan do tri tjedna da bismo razmotrili sve to i onda ćemo im poslati odgovor – kaže Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo i Bandićev šef za stadion. No, tu tek nastaju problemi. Znajući za odnose Bandića i Skupštine, teško da će skupštinari dići ruku jer nema novca.

Doduše, što se održavanja novog stadiona tiče, tu je najmanji problem. Grad sada baca devet milijuna kuna godišnje za održavanje rugla, a deset milijuna izdvajao bi za novi stadion, tako da Dinamu više ne bi morao davati ništa. No, kako bi se cijeli projekt financirao, druga je priča.

A novca nema ni u Dinamu. Doduše, Zdravko Mamić sjajno je tržio posljednjih godina, prodao je igrače za veliki novac i rate još uvijek pune blagajnu. No, u Dinamu znaju da će taj novac brzo nestati, da će ga pojesti plaće igrača i 200 zaposlenih, pa su krenuli u rat s dužnicima. A riječ je o sponzorima plavih koji su odlučili ne plaćati ono što su potpisivali.

Prvi je na redu bio Zagrebački holding koji je dužan, po sponzorskom ugovoru, oko 7,5 milijuna kuna (9,5 s porezom). Plavi putem ovrhe traže taj novac, a sad su isti "kurs" zauzeli i protiv Ine. Taj veliki sponzor plavih, čije se ime nalazilo na prsima Dinama u europskim utakmicama, dužan je približno kao i Holding, oko 7,5 milijuna kuna.

HEP nudi novi ugovor?

Na ovaj način su novac u Maksimiru odlučili utjerati i zbog činjenice da bi ih netko mogao prozvati za nesavjesno poslovanje. Jer, prošlo je godinu dana od neplaćanja tih tvrtki, a čelnici klubova, kao i drugih društava, mogli bi se naći na udaru ne krenu li u realizaciju ugovora koje su potpisali. Stoga, uskoro bi se pred ovršnim postupkom mogli naći i drugi dužnici, kao HEP i Croatia osiguranje. Doduše, u Hrvatskoj elektroprivredi su navodno spremni ponuditi i novi ugovor, što znači da će platiti dosadašnje dugove prije ovrhe.

U Dinamu kažu da su se morali zaštiti. A novac od sponzora dobili bi prije ili poslije, a ovako će država, nakon postupka, plave staviti na vrh prioriteta za plaćanje i novac će brže doći do Maksimira.

Komentara 17

LO
Loco
19:45 29.04.2010.

Mamiću, samo tuži, pa nikad više nećeš dobiti ništa od nas koje je strah doči na tvoj stadion, a nismo ni pretjerano zainteresirani obzirom da ti je momčad negledljiva. Bar nas više nećeš sisat.

TU
tutle
19:48 29.04.2010.

HEP nudi novi ugovor a traži poskupljenje struje ? ma o čemu se ovdje uopće priča, takve svinjarije treba vlada spriječiti pod svaku cijenu

OB
-obrisani-
19:44 29.04.2010.

Dinamo je sveta institucija i treba napraviti ovrhe..Bolje da propadnu INA, HEP i CO nego sveti hrvatski klub..Osim toga vrijeme je da i netko drugi osim Zdravka Mamića uloži neku lovu u klub..Zdravko daje krv i kosti za NK Dinamo i dok ima takvih Dinamo če i dalje biti jedan od boljih klubova na zapadnome balkanu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije