Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humornom protiv sumorne jeseni

Bobijeve dane smijeha otvara hit Histriona, a uživat će se u još 17 komedija

Zagreb: Konferencija za medije povodom otvaranja 12. Bobijevih dana smijeha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.11.2023.
u 16:53

Na repertoaru festivala posvećenog velikanu hrvatskog glumišta ove su godine predstave iz triju zemalja i devet gradova

Sumornu jesen, klimatološki, ali i zbog prilika u svijetu, najbolje je začiniti humorom, poručio je jučer Zlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrion, najavljujući program 12. Bobijevih dana smijeha, na kojima će se u Histrionskom domu te Gavelli i Komediji moći pogledati 18 vrhunskih komedija iz tri zemlje i devet gradova.

Kazališni festival posvećen komediji i preminulom velikanu hrvatskog glumišta Josipu Bobiju Marottiju počinje danas, a otvara ga ljetna histrionska uspješnica s Opatovine "Krčmarica purgerica", kajkavska adaptacija klasika Carla Goldonija u režiji Dražena Ferenčine. Sutra je na repertoaru "Holivudski san" Miloša Đurovića i Dušana Matejića, predstava beogradskog Pozorišta Slavija, a u četvrtak "Potonuće Titanika" Johna Fiskea u adaptaciji koprivničkog Ludens teatra.

U petak se u Gavelli mogu pogledati "Kozmički žongleri", predstava Kalmana Mesarića i Ivana Penavića, a u subotu u Komediji igra "Važno je zvati se Ernest" Oscara Wildea, dok je u Histrionskom domu na repertoaru Knapov hit "Muškarci više vole plavuše". Prvi vikend u nedjelju zatvara HNK Varaždin s predstavom "ART" u režiji Barbare Rocco, nakon kojega Histrionu u goste dolaze kazalište Moruzgva s "Tvorničkim postavkama"; "Budala za večeru" Kazališta Virovitica, "U zdrav mozak" Kerekesh teatra, "Pračovjek" iz Karlovca, "Tri put bog pomaže" Kazališta Pečuh, "Zakon Zagore" GKG-a Split...

– Da je Bobi živ, bilo bi mu drago da se skupa smijemo. Kada sam kao mlad glumac došao u Gavellu, Bobi mi je bio jedan od prvih učitelja glume pa mi je drago da imamo ovaj festival njemu u čast – kazao je Vitez, prisjetivši se nekih anegdota o pokojnom kolegi. Festival traje do 23. studenog, kada ga zatvara dodjela nagrada i histrionska obiteljska komedija "Mali raj", kojom se odaje počast znamenitom piscu i komediografu Milanu Grgiću. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije