Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOŽNJA BICIKLOM

"Biciklom na posao" i dobivate dar

09.06.2012., Zagreb - S Trga zrtava fasizma krenula je masovna voznja biciklista u sklopu Pedalafesta kojemu je cilj popularizirati bicikl kao transportno sredstvo. Festival je organizirao Sindikat biciklista, a nastoje upozoriti na losu infrastrukturu i
01.06.2015.
u 09:45

Sindikat biciklista danas je simboličnom akcijom obilježio početak jednomjesečne kampanje ''Biciklom na posao''. Pokraj brojača bicikala u Vukovarskoj ulici danas ujutro volonteri udruge dijelili su simbolične darove svima koji su krenuli biciklom na posao. Kampanja ''Biciklom na posao'' trajat će do 28. lipnja

Svi oni koji su danas odlučili na posao odvesti se biciklom dobili su simbolične darove od Sindikata biciklista pokraj brojača bicikala u Vukovarskoj ulici. Početak je to kampanje ''Biciklom na posao'' čiji je cilj potaknuti što veći broj ljudi da počnu barem povremeno koristiti se biciklom za put na posao.

Kampanja traje do 28. lipnja, besplatna je i namijenjena onima koji žive ili rade u Zagrebu. Registrirati se mogu svi koji žive ili rade u Zagrebu putem internetske stranice www.biciklomnaposao.hr, gdje trebaju ispuniti kratku anketu o svojim prometnim navikama. Registrirani sudionici moći će se pridružiti ekipi iz svoje organizacije i početi bilježiti svoja putovanja.

– Kroz kampanju očekujemo da će se razviti i natjecanje među samim organizacijama i njihovim odjelima da se pokaže tko će uspjeti motivirati veći postotak svojih zaposlenika na sudjelovanje – rekao je Vladimir Halgota iz Sindikata biciklista.

Za one najuspješnije imaju i posebne nagrade, napomenuo je Halgota te dodao da bi svi trebali uvidjeti važnost vožnje biciklom.

– Za one koji misle da baš nikako ne mogu biciklom do posla, za sudjelovanje je dovoljno da barem 10 minuta isprobaju voziti bicikl i vide koliko je vožnja bicikla jednostavna i zabavna. Neki se možda odluče i na korak više pa zaista počnu češće biciklirati na posao. Očekujemo da ćemo ovom kampanjom upravo to i postići – zaključio je Halgota.

 

Komentara 3

Avatar abraham73
abraham73
19:36 01.06.2015.

ukra san beciklo od komsije, jos da nadjen posa....

RU
RupertMelkus
11:55 01.06.2015.

Idite biciklom na posao, ali POŠTUJTE PROMETNA PRAVILA! Ne vozite se nogostupima, ne gazite pješake, poštujte smjerove biciklističkih staza, ne vozite se pješačkim zonama itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije