Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski mediji lajkaju

Baš se fino jede i pije u Zagrebu, kaže The Guardian, a evo i gdje

06.06.2017.
u 10:55

Glavni grad Hrvatske, pišu, pun je mjesta koja nude dobar omjer cijene i kvalitete, a zbog novih se avionskih linija do njega i jeftinije stiže

Zagreb se ponovno našao u fokusu svjetskih medija.

Ovaj je put grad je obišla novinarska ekipa britanskog “The Guardiana”, a izabrala je deset najboljih lokacija za uživanje u hrani i piću. Glavni grad Hrvatske, piše u članku, pun je mjesta koja nude dobar omjer cijene i kvalitete. A doći do Zagreba mnogo je jeftinije, napominju, otkako su uvedene nove avionske linije iz Velike Britanije.

Salata s prepeličjim jajima

Kao najbolje mjesto za doručak istaknuli su zalogajnicu Bistroteka, posebice njezine mljevene pahuljice s chia sjemenkama te jabukama i cimetom. Oduševila ih je dimljena tuna s umakom od šafrana te salata od kravljeg sira, rotkvica, lješnjaka i prepeličjih jaja u Malom baru Ane Ugarković, koji se našao na drugome mjestu, ali i štrukli raznih punjenja u La Štruku u Skalinskoj.

Kao u Alisinoj zemlji čudesa

Pržionicu i kušaonicu kave Quahwa u Teslinoj izdvojili su kao savršeno mjesto za uživanje u tom napitku. Smatraju i da se isplati sjesti u tramvaj i voziti se 20 minuta od centra kako bi se popilo piće u A Most Unusual Garden. Svidio im se kafić uređen u stilu “Alice u zemlji čudesa”, a najviše kućica na drvetu. Velvet u Dežmanovu prolazu okarakterizirali su kao mjesto u kojem se u šalici kave uživa sa stilom, a poprilično je ondje dobra i torta od maka. Sherry’s Wine Bar & Bites uvrstili su na listu zbog bogate palete craft piva te raznolike ponude zalogajčića, od burgera do raznih plata. Dubravkin put preporučili su za “fine dining”, bistro Vješticu za romantični izlazak, dok su Pod zidom izdvojili zbog maštovitih jela od namirnica nabavljenih na obližnjem Dolcu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije