Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Zagreb Be There"

Bare, Colgan i Knjaz vode turiste na street art, craft pivo i “Velike Hrvate”

Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
10.07.2017.
u 11:12

Osmislili su nove tematske puteve za obilazak grada uz lokalni “insajder” u džepu koji koriste brojni posjetitelji metropole

Mobilna aplikacija Zagreb Be There, iza koje stoji gradska Turistička zajednica, a izradila ju je agencija Bruketa&Žinić OM, obogatila je svoju ponudu s tri nove rute.

Turistima, podsjetimo, aplikacija služi kao lokalni “insajder” u džepu, predlažući različite tematske puteve za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona, a sada ima ture “Veliki Hrvati” i “Ulična umjetnost” te pivsku rutu.

Galerije na zidovima

Lokacije za prvu preporučio je voditelj Robert Knjaz, poznat po svojim neobičnim televizijskim serijama u kojima na duhovit način prikazuje poznate ličnosti. Na njegovoj će ruti turisti naučiti više o Slavoljubu Penkali, Matiji Gupcu, Tinu Ujeviću, filmu “Tko pjeva zlo ne misli” ili nepoznatom dječaku koji je dobio vlastiti spomenik.

Ulični umjetnik Boris Bare, poznat po projektu oslikavanja zagrebačkih vodenih pumpi Pimp my Pump, sastavio je, pak, rutu “Street art”, u sklopu koje turisti mogu obići remek-djela dostupna na ulici. Na turi će, primjerice, vidjeti kita na zidovima galerije Gradec, Gulivera na Opatovini ili mural na Dolcu inspiriran slikom “Moje gnijezdo” Vlahe Bukovca.

Mjesta koja biste teško našli

Pivsku rutu “Craft” osmislio je Nick Colgan, pokretač Garden festivala i istoimene pivovare, proizašle iz bujajuće zagrebačke craft scene.

– Ne samo da na ovoj ruti možete kušati izvrsna piva, već će vas i sam obilazak provesti kroz lokacije koje biste teško pronašli sami – kaže Nick Colgan.

Popularna mobilna aplikacija Zagreb Be There dosad je dobila nekoliko nagrada, među kojima i onu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi, osvojenu 2015. u Parizu, te za turističku inovaciju godine na Danima hrvatskog turizma u Opatiji, također 2015. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije