Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić gradi biciklističku stazu do Dežele

Partner je Zagrebačka županija, a sufinanciranje je planirano u sklopu programa Europskog fonda za regionalni razvoj
12. listopada 2017. u 20:18 6 komentara 2498 prikaza
Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Do Slovenije uza Savu – biciklom! Bregana će se spojiti s Lijevim Dubrovčakom, i to preko Podsusedskog mosta i Oborova, gdje će počinjati južni, odnosno sjeverni trak buduće biciklističke staze.

Gredelj Vječna lista želja 13 zagrebačkih projekata koji se sele iz mandata u mandat

Glavni državni put br. 2

Druga je to faza Greenwaya, projekta za koji se trenutačno traži autor, i to pod točno određenim uvjetima koje je propisao Grad. Jer projektanta će se platiti 5,4 milijuna kuna. Kako na najbolji način na nasip duž Save implementirati ekoasfalt da se stvori podloga za stazu, ali i uz njega ukomponirati sve dodatne sadržaje potrebne biciklistima, morat će izračunati onaj tko želi posao na projektu, kojemu je nositelj Grad Zagreb, a Zagrebačka županija partner.

– “Greenway – državna glavna biciklistička ruta br. 2” pripada u projekte održive urbane i regionalne mobilnosti, a njegovo sufinanciranje planirano je u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj – objašnjavaju u Gradu i dodaju da će kroz Zagreb ići nešto više od pedeset kilometara staze, a na teritoriju Zagrebačke županije, bez prilaza mostovima, bit će gotovo 57 kilometara biciklističkog puta.

– Osim gradnje biciklističke prometnice, planira se i uređenje dva kilometra dugih prilaza mostovima, kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu te ugradnja dodatne opreme koja uključuje rasvjetu, punjače za e-bicikle, odmorišta, parkirališta, infooznake te brojače prometa – stoji u natječaju kojim se traži projektant rute koja će, s prilazima, biti duga 121,6 kilometara.

Trebalo je već biti gotovo

Studija izvodljivosti projekta Greenway, podsjetimo, predstavljena je 2015. godine te je također financirana sredstvima Europske unije, a tada se najavljivalo kako bi do 2017. cijeli projekt trebao biti završen. Ove godine, međutim, trebalo bi, izgleda, odabrati samo nacrt staze, a izvođača radova naći sljedeće, kada bi napokon trebala i početi gradnja biciklističke staze. 

Milan Bandić
1 / 4
Obnova ulica Novac se dijeli, ali nitko ne zna pod kojim uvjetima i kome se obratiti Možeš i ti Dojenje Grad Zagreb predstavio program obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i intrigantnu kampanju „Možeš i ti“ '03.02.2010., Zagreb - Marko Torjanac, osnivac i umjetnicki voditelj Planet Arta, Meduliceva 16. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL' 'POKEFALI SE' Torjanac: Zna se kome se pogoduje, pravom gradonačelniku Zagreba Zlatku Hasanbegoviću

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar comandante
  comandante:

  samo nemoj naglo lopino!!! ovo je već peti put da petljate o istoj stazi.. trebala je biti gotova!!

 • 2Xgeneral:

  a kaj je gotova dionica bužanova via dubrovačka avenija remetinec?? dionicu poglavarstvo - dorh redovito održava??

 • herojulice:

  Kako će naći projektante koje treba platiti kada za plaće podiže kredit a sve zbog transparentnih natječaja.