Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se projektant

Bandić gradi biciklističku stazu do Dežele

Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
12.10.2017.
u 20:18

Partner je Zagrebačka županija, a sufinanciranje je planirano u sklopu programa Europskog fonda za regionalni razvoj

Do Slovenije uza Savu – biciklom! Bregana će se spojiti s Lijevim Dubrovčakom, i to preko Podsusedskog mosta i Oborova, gdje će počinjati južni, odnosno sjeverni trak buduće biciklističke staze.

Glavni državni put br. 2

Druga je to faza Greenwaya, projekta za koji se trenutačno traži autor, i to pod točno određenim uvjetima koje je propisao Grad. Jer projektanta će se platiti 5,4 milijuna kuna. Kako na najbolji način na nasip duž Save implementirati ekoasfalt da se stvori podloga za stazu, ali i uz njega ukomponirati sve dodatne sadržaje potrebne biciklistima, morat će izračunati onaj tko želi posao na projektu, kojemu je nositelj Grad Zagreb, a Zagrebačka županija partner.

– “Greenway – državna glavna biciklistička ruta br. 2” pripada u projekte održive urbane i regionalne mobilnosti, a njegovo sufinanciranje planirano je u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj – objašnjavaju u Gradu i dodaju da će kroz Zagreb ići nešto više od pedeset kilometara staze, a na teritoriju Zagrebačke županije, bez prilaza mostovima, bit će gotovo 57 kilometara biciklističkog puta.

– Osim gradnje biciklističke prometnice, planira se i uređenje dva kilometra dugih prilaza mostovima, kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu te ugradnja dodatne opreme koja uključuje rasvjetu, punjače za e-bicikle, odmorišta, parkirališta, infooznake te brojače prometa – stoji u natječaju kojim se traži projektant rute koja će, s prilazima, biti duga 121,6 kilometara.

Trebalo je već biti gotovo

Studija izvodljivosti projekta Greenway, podsjetimo, predstavljena je 2015. godine te je također financirana sredstvima Europske unije, a tada se najavljivalo kako bi do 2017. cijeli projekt trebao biti završen. Ove godine, međutim, trebalo bi, izgleda, odabrati samo nacrt staze, a izvođača radova naći sljedeće, kada bi napokon trebala i početi gradnja biciklističke staze. 

Milan Bandić
1/4

Komentara 6

Avatar comandante
comandante
20:56 13.10.2017.

samo nemoj naglo lopino!!! ovo je već peti put da petljate o istoj stazi.. trebala je biti gotova!!

2X
2Xgeneral
12:26 13.10.2017.

a kaj je gotova dionica bužanova via dubrovačka avenija remetinec?? dionicu poglavarstvo - dorh redovito održava??

HE
herojulice
19:44 15.10.2017.

Kako će naći projektante koje treba platiti kada za plaće podiže kredit a sve zbog transparentnih natječaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije