Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomogao mu bandić

Balenović: U Gavellu vraćen 'zviždač' Mikulić

Vesna Balenović i Mikulić
Foto: Privatni album
04.12.2013.
u 10:26

U Hrvatskoj za sada na poslu u pravilu ostaju oni koji su odgovorni za kriminal i neregularnosti, a s posla odlaze „zviždači“ koji prijave i ukažu na kriminal, ističe Vesna Balenović

Ovih dana na adresu odvjetničkog ureda otpuštenog šefa računovodstva dramskog Vinka Mikulića pristigla je odluka ravnatelja zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavella Darka Stazića, da je izvanredan otkaz kojeg je dobio u travnju ove godine protuzakonit i ništavan, te da ga poziva da se vrati na posao, izvijestili su iz udruge Zviždač.

Mikulić se na svom starom poslu nakon osam mjeseci pojavio jučer, a otkaz je dobio, tvrde u udruzi, zbog upozoravanja na nepravilnosti i kriminal u vodećoj zagrebačkoj dramskoj kući.

U Gavelli radio 19 godina, a otpušten je odlukom ravnatelja D. Stazića.

-  Zašto? Zato što je smogao građansku hrabrost usprotiviti se rasipništvu, nepravilnostima u radu i kriminalu odgovornih za vođenje te kazališne kuće. Nije mogao šutke svjedočiti brojnim višestrukim isplatama preko Student servisa za evidentno izmišljene, fiktivne poslove. Upozoravao je da je neprihvatljivo kompletan godišnji promet od karata u iznosu od milijun i pol kuna utrošiti na reprezentaciju, student servis i promidžbu, a istovremeno iz gradskog proračuna moliti za plaće uposlenima, kažu u Zviždaču.

Vesna Balenović  napominje, pak, da je spor riješen mirno uz asistenciju gradonačelnika Milana Bandića.

- Svojom inicijativom gradonačelnik Bandić pokazao je da „zviždač“ nakon što prijavi nepravilnosti ili kriminal u svojoj radnoj sredini ne smije biti progonjen, otpušten ili kažnjen. Ako se nepravda već dogodila, nepravdu ne smijemo mirno i nemoćno promatrati, već je valja hitno riješiti. Građani zbog svog poštenja ne smiju patiti i trpjeti represiju. U Hrvatskoj za sada na poslu u pravilu ostaju oni koji su odgovorni za kriminal i neregularnosti, a s posla odlaze „zviždači“ koji prijave i ukažu na kriminal. Takva praksa mora se mijenjati, i nadam se da je slučaj povratka „zviždača“ Mikulića na posao, prvi u nizu, kazala je predsjednica udruge Zviždač.

Udruga očekuje od Državnog odvjetništva i policije da "bez daljnjeg odlaganja i razvlačenja utvrde koja su u Gavelli počinjena kaznena djela i tko su odgovorne osobe, a od pravosuđa da ih kazni po zakonu".

Komentara 2

Avatar krumpirsky
krumpirsky
11:00 04.12.2013.

ali kaj je sa tim stazičem zakaj nije dao ostavku i zašto nije u zatvoru ta cijela obitelj je parazitska

Avatar krumpirsky
krumpirsky
11:06 04.12.2013.

a gde je ova nestala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije