Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PROČISTAČ

Paviću određen istražni zatvor i zamijenjen jamčevinom od 5 milijuna kuna

Ante Pavić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
23.03.2016.
u 17:10

USKOK je najavio da će se žaliti na odluku o jamstvu, a tijekom istrage trebalo bi biti ispitano tridesetak svjedoka

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor trojici osumnjičenih iz afere Pročistač, a svoj trojici istražni je zatvor zamijenjen jamčevinom. Anti Paviću, direktoru tvrtke Zagrebačke otpadne vode određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sa slobode će se moći braniti ako položi jamstvo od pet milijuna kuna.

U slučaju da odluka o jamstvu postane pravomoćna, određene su mu i mjere opreza zabrane kontakta sa svjedocima i zabrane obnašanja djelatnosti. Hannesu Schweitzeru istražni zatvor je određen po istim osnovama kao i Paviću, a zamijenjen mu je jamčevinom od 400.000 kuna. I za njega će vrijediti iste mjere opreza kao i za Pavića, u slučaju da odluka o jamčevini postane pravomoćna. Darku Turopoljcu istražni zatvor određen je zbog utjecaja na svjedoke te je zamijenjen jamstvom od milijun kuna.

USKOK je najavio da će se žaliti na odluku o jamstvu, a tijekom istrage trebalo bi biti ispitano tridesetak svjedoka. Uz spomenutu pritvorenu trojku, još su osumnjičeni Luka i Vinko Jurić te Damir Vuljanko, no oni su pušteni na slobodu nakon što su u utorak ispitani u USKOK-u. Pod istragom je i tvrtka Jurićevih "Bubanj niskogradnja". Osumnjičeni se terete za niz koruptivnih djela od 2005. do 2011. u vezi s izgradnjom pročistača otpadnih voda na zagrebačkom Žitnjaku, a u USKOK-u sumnjaju da je u tim poslovima Grad Zagreb oštećen za oko šest milijuna kuna, dok su još dvije tvrtke oštećene za oko 40 milijuna kuna.

>> Provodi se istraga protiv direktora Zagrebačkih otpadnih voda i još petorice

Komentara 15

Avatar Niškorist
Niškorist
18:00 23.03.2016.

Koliko če taj krumpira oguliti ?

HE
herojulice
18:52 23.03.2016.

Paviću, da li ti je stvarno toliko dobro plaćeno da preuzmeš svu krivicu?

DA
darwil
18:28 23.03.2016.

Turopoljac je Bandićev frend on u kištri javno nosi lovu,on po molbi Bandića besplatno izvodi građ.radove za Grad Zagreb,on je jednostavno jedan pošten,divan,obrtnik još od davno od kada poznaje Bandića iako se 1990 priklonio HDZ-u i tu mirisao lovu ali tada nije ništa ušićario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije