Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao ključnu ulogu

Žrtve pržio peglom i čupao im nokte na živo: Najbrutalniji čovjek Belivukovog klana pred sudom

U Srbiji uhićen Velja Nevolja, vođa navijača i član zloglasne kriminalne grupe
Foto: Stefan Tomasevic
1/3
20.10.2022.
u 09:26

Nakon što su svoje obrane iznijeli Veljko Belivuk, Marko Miljković i drugi pripadnici kriminalne grupe, očekuje se da javnost danas konačno čuje iskaz Srđana Lalića, jednog od najbrutalnijih čovjeka klana.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Do sada su obrane iznijeli vođe ovog klana, kao i pojedini okrivljeni, a očekuje se da danas svoju obranu iznese Srđan Lalić, kojem je Tužiteljstvo za organizirani kriminal dodijelio status svjedoka okrivljenog. Ulica gdje se nalazi Specijalni sud puna je jakih policijskih snaga, piše Nova.rs

Nakon što su svoje obrane iznijeli Veljko Belivuk, Marko Miljković i drugi pripadnici kriminalne grupe, očekuje se da javnost danas konačno čuje iskaz Srđana Lalića, jednog od najbrutalnijih čovjeka klana.

Lalić je sklopio Sporazum o statusu okrivljenog-suradnika u zamjenu za blažu kaznu, 18 godina zatvora. Riječ je o kriminalcu koji je sudjelovao u svakoj likvidaciji klana i izdvajao se po surovosti i idejama kako mučiti žrtve. Iako se u Tužiteljstvu, na saslušanju, predstavljao kao IT stručnjak, ubrzo je otkriveno njegovo pravo lice. Njegove metode mučenja žrtava bile su jezive i zgrozile su cijelu javnost Srbije.

Lalić je jednu od žrtava klana, Lazara Vukićevića, peglom pržio u kući strave u Ritopeku, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crijevo u usta te su potom pustili vodu u organizam.

Za Vukićevića su njegovi mučitelji rekli da je „dva puta umro“, aludirajući na to kakvu je torturu prošao.

Lalić je u svakom ubojstvu imao ključnu ulogu. Sudjelovao je u mamljenju žrtava u Ritopek, u prostoriju zvanu „klaonica“, pa i u samom mučenju. I sam je ponekad imao ideje kako bi mogao mučiti žrtvu. 

Komentara 8

PR
pravednik2
10:32 20.10.2022.

Kandidati za "Wagner-bojnu".

Avatar Moodleen
Moodleen
17:08 20.10.2022.

Mislim da bi i mi trebali koristiti izvjesne metode da se konačno oslobodimo davljenja civilizacije sa tim svakodnevnim višekratnim piskaranjima o zapadnim turčinima. Jer višegodišnje kulturno objašnjavanje hartiji da nas njihovi zemljaci NE zanimaju očito nema učinka.

NO
nori
13:54 20.10.2022.

Predstavnik nebeskog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije