Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv nasilja

Zlostavljane žene na stotinu majica ispisale svoje osjećaje

sisak
Nikola Cutuk/PIXSELL
22.09.2012.
u 14:32

U sklopu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u središtu Siska žene su danas postavili uže sa stotinjak majica, ispisanih emotivnim porukama samih žrtava nasilja.

Centar za žene Adela na posve je jedinstven način senzibilizirao Siščane za žrtve nasilja. Naime, u sklopu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u gradskome su središtu danas postavili uže sa stotinjak majica, ispisanih emotivnim porukama samih žrtava.

- Rekao je da me voli. Nitko nije vrijedan mojih suza. Nemojte živjeti u strahu. Ako joj ti ne pomogneš, tko će? - tek su neki od apela iz \"sigurne kuće\". Bijele majice s ružama ispisane su imenima stradalih Siščanki, a prolaznici su i sami mogli na na platno prenijeti vlastita mišljenja o problematici zlostavljanih.

- Riječ je o projektu \"Clothesline\" započetom 1990. u SAD-u, a kojeg u Europi osim nas provode još samo Njemačka i BiH. Ljudima je na prvi pogled čudno, ali se zaustave i razmisle. Izradom majica žene su se rehabilitirale, a ujedno proučile i ostalima da se mogu obratiti za pomoć- kaže Lahorka Zec, voditeljica Tajnog skloništa.

Tijekom 2012. na području Sisačko-moslavačke županije policija je evidentirala 771-og počinitelja, što je manje nego lani. U padu je i broj kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji.

Komentara 3

BA
baniček
15:03 22.09.2012.

kad je mene moj suprug počeo zlostavljati, izbacio sam ga iz stana...i riješio se napasti. žene će bit zlostavljane jedino ako to dozvole. ja to svom 'dragom' nisam dozvolila.

IS
istinito
12:38 23.09.2012.

Prvo se moraju ukloniti preduslovi zlostavljanju, pa ce i onda zolostavljanje nestati ili bar biti drasticno umanjeno. Prvi je uslov da se zabrani punici ikakvu komunikaciju sa ukucanima. Druga je da zena ne ucjenjuje muza seksom i da manje vriste po kuci. Vjerovali ili ne to je vise od 50% preduslova za izostanak zlostavljanja.

NT
ntblzg
13:16 24.09.2012.

Ta ista Adela je prošle godine rekla da je broj zlostavljanih žena u padu?!?!?! A u ovoj jadnoj županiji ih je najviše i najbrutalnije ubijeno. Pozdrav županici koja uopće ne reagira na ovu temu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije