Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA ŠALA

Zezao se i poslao poruku šefu u kojoj je spomenuo nož: Na kraju on dobio znatnu odštetu

Rambo nož
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
08.06.2022.
u 11:23

Sud je naveo kako otkaz smatra nepravednim jer njegovi šefovi nisu uzeli u obzir Kabirovu ispriku i žaljenje što je nenamjerno prestrašio svojeg šefa s porukama koje su trebale biti šala.

Radnik u britanskom lancu trgovina Waitrose dobio je odštetu u iznosu od oko 47 000 funti (oko 413.917,53 kuna) jer je dobio otkaz nakon što je poslao svom nadređenom poruku da je 'pronašao nož. ' Mohammed Zahangir Kabir dobio je otkaz u supermarketu nakon što su se njegova 'duhovita poruka' shvaćena kao prijetnja.

Njegov šef, zamjenik menadžera tima, Matthew Ford kazao je osoblju u trgovini da se prepao da će Kabir se pojaviti na poslu s nožem nakon što je dobio poruku 'kad ću tebe ponovo vidjeti'. Ford je smajliće sa srcem umjesto očima koje je poslao Kabir doživio kao 'psihotičnima', rečeno je na sudu, piše Daily Mail.

Pozvao je policiju koja je pretresla Mohammeda Zahangira Kabira kad je došao u smjenu na posao. Unatoč tome što policija nije poduzela daljnje radnje, Kabir je dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja nakon što je utvrđeno da su njegove poruke 'uznemirile' njegova šefa.

Sud je naveo kako otkaz smatra nepravednim jer njegovi šefovi nisu uzeli u obzir Kabirovu ispriku i žaljenje što je nenamjerno prestrašio svojeg šefa s porukama koje su trebale biti šala.

Foto: Pixabay

Incident se dogodio u lipnju 2020. godine.

"Hej, Matt! Kako si?", napisao je Kabir, nakon čega ga je Ford pitao što želi.

"Našao sam nož. Ne znam što da napravim", pisalo je u poruci, nakon čega mu je poslao četiri smajlića sa srcima umjesto očiju te ga upitao "bojiš li se".

Kabir je potom upitao svojeg šefa kad završava tog dana s posla i kad će se opet vidjeti.

Nije bilo zlih namjera

Njegov šef Matthew Ford kazao je sljedećeg dana svojim nadređenima kako je prestrašen i da je zabrinut da bi se Kabir mogao pojaviti s nožem.  Kad se tog dana Mohammed Zahangir Kabir pojavio na poslu, čekao ga je policajac i pretresao.

Na sudu se čulo kako je bio "iznimno nervozan", ali nije imao nož na sebi. Policijski službenik mu je objasnio da je prekršaj prijetiti nekome preko telefona, na što mu je ovaj odgovorio da je to bila šala.

"Policija je prihvatila da nije bilo zlih namjera prema gospodinu Fordu i nisu ga opomenuli. Policija nije poduzela nikakve dodatne radnje u ovom slučaju. Tad je on (Mohammed Zahangir Kabir o.a) shvatio da je gospodin Ford shvatio njegove poruke ozbiljno. Odlučio se ispričati gospodinu Fordu kako bi ga uvjerio da mu nije mislio nauditi niti alarmirati ga", rečeno je na sudu.

Kabir je poslao poruku u kojoj se ispričao Fordu na što mu je ovaj odgovorio "Nema problema, Kabir. Bio sam malo zabrinut kad si mi poslao poruke, bilo je malo izvan konteksta", piše Daily Mail.

Unatoč tome što nije bilo formalne prijave, Waltrose je pokrenuo službenu istragu tijekom koje se pokazalo je Kabir poslao poruke misleći da će Ford shvatiti šalu jer su se šalili te da mu je čak i pozlilo kad je shvatio da je prestrašio kolegu. Iako se pokazalo da su njih dvojica prijatelji, kompanija je odlučila otpustiti Kabira jer su fraze 'imam nož' i 'jesi li prestrašen' zastrašujuće.

Sud je donio presudu u korist otpuštenog radnika navodeći da poruke kao takve nisu imale smisla, ali nisu bile prijeteće te da je kompanija kao jedini dokaz da je riječ o prijetnji imala samo reakciju Matthewa Forda.

VIDEO: Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije