Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica protiv Kerumove sestre

Željko Kerum: 'Smetam gladnim miševima koji žele muljati i sisati gradski novac'

Rogoznica: Željko Kerum predstavio izborni program u svom hotelu Perla
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
24.03.2021.
u 15:59

Optuženi su Nevenka Bečić, tada predsjednica Uprave Keruma d.o.o. i tvrtka

Optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu za utaju poreza protiv Nevenke Bečić, sestre Željka Keruma, te tvrtke Kerum d.o.o. Riječ je o slučaju starom 11 godina, kada je Državno odvjetništvo zatražilo istragu pod sumnjom kako je jahta registrirana na tvrtku Kerum d.o.o. korištena u privatne svrhe čime je državni proračun oštećen za 4,5 milijuna kuna.

Optuženi su Nevenka Bečić, tada predsjednica Uprave Keruma d.o.o. i tvrtka.

- Nikakve utaje poreza nije bilo. Porez je plaćen i naši odvjetnici su to unazad nekoliko godina dokazali. Ali, ništa nije slučajno. Idu izbori i ovo je treća optužnica protiv mene i moje obitelji unazad 10 dana – izjavio nam je Željko Kerum, koji se kandidirao za splitskog gradonačelnika.

- Mi poštujemo državu, zakon i pravosuđe. Je li ovo slučajno ili nije, ne znam, ali znam da druge poduzetnike za istu stvar nisu teretili. Do izbora je još 45 dana, bit će još optužnica. Smetam onima koji žele muljati, sisati gradski novac i nabijati troškove, a toga kod mene nema. Ja nisam uzimao plaću, nisam se vozio u službenom autu, nisam trošio za reprezentaciju niti plaćao hotele na račun Grada. Baš suprotno. Davao sam Gradu svoj novac. Nisam kao ovi gladni miševi koji dolaze gole guzice i obogate se. To narod zna, zato vodim u anketama i zato me se ta nazovi elita boji. Neka dižu optužnice, bit će kako Bog bude htio – poručio je Kerum.  

 

Cijepili su se Plenković, Beroš i Jandroković AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

 

Komentara 8

FA
fajlpz
18:01 24.03.2021.

Split 21 stoljeće i Kerum.Hahaha je ako želite od Splita i dalje praviti grad slučaj i seljačku kasabu.

Avatar Primarius
Primarius
16:30 24.03.2021.

Kerum za Split 21.stoljeća...oooo zemljo otvori se...vidi samo likova oko njega ...ovo će biti jaka postava gradskog poglavarstva - za anale

BR
BradGarlicSr
16:12 24.03.2021.

Govori li o vojsci uhljeba koje je uvalio u gradsku upravu i firme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije