Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalio novinare

Željko Jovanović osudio ministra Medveda koji je prijavljen zbog prijetnji novinaru

Željko Jovanović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
04.06.2018.
u 22:59

Jovanović navodi da su mediji u Hrvatskoj, uz sve svoje slabosti i probleme, u 28 godina samostalnosti Hrvatske razotkrili i objavili mnoge korupcijske afere, među kojima i najnoviju aferu Hotmail

SDP-ov zastupnik i predsjednik saborskog Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović u ponedjeljak je osudio i skandaloznim ponašanjem nazvao, kako tvrdi, napad ministra branitelja Tome Medveda na novinara portala Index.hr Vojislava Mazzoca što, ističe, potvrđuje kako u HDZ-u smatraju da im je sve dopušteno.

- Skandalozno ponašanje ministra branitelja Tome Medveda i njegov napad na novinara portala Index.hr Vojislava Mazzocca potvrđuje da HDZ smatra da mu je sve dopušteno', poručuje Jovanović u priopćenju. Reagirao je na Mazzocove tvrdnje da ga je Medved u nedjelju nazvao i prijetio nakon objave njegove priče o 'uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja'.

Jovanović napominje da je Nacionalno vijeće na nedavnoj tematskoj sjednici upozorilo kako je Hrvatska na ljestvici od 180 država prema Indeksu percepcije korupcije 2017. na 57. mjestu s 49 bodova, a sve manje od 50 bodova smatra se korumpiranom državom, što za Hrvatsku znači da stagnira u borbi protiv korupcije

Jovanović navodi da su mediji u Hrvatskoj, uz sve svoje slabosti i probleme, u 28 godina samostalnosti Hrvatske razotkrili i objavili mnoge korupcijske afere, među kojima i najnoviju aferu Hotmail.

- Usudio bih se reći, bez hrabrih novinara i slobodnih  medija mnogi korumpirani političari mirno bi zloupotrebljavali svoje javne ovlasti za osobno bogaćenje. Iz tog je razloga jasno da korumpirane vlade i političare žele svojim pritiscima ograničiti slobodu medija', kaže SDP-ov zastupnik.

Potpora kvalitetnom novinarstvu, dodaje, jedan je od važnih alata u borbi protiv lažnih vijesti i korupcije, a bez objektivno informiranih građana ne može postojati ni funkcionirajuća demokracija, pri čemu je jedan od najvažnijih poslova novinara da ukazuje i pomaže u razotkrivanju korupcije, a pravosuđa ne samo da razotkriva, nego i da procesuira i sankcionira  korupciju.

Pogledajte galeriju: Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamića

Željko Jovanović
1/9

 

Komentara 38

Avatar zajutrak
zajutrak
23:05 04.06.2018.

Evo bratja se udružila, Jovanović, Bojan i Indexov novinarčić .pravi stupovi moralnosti :)

MK
mksdk
23:19 04.06.2018.

Gdje je osuda Nenada Stazića za poziv na genocid?

TO
tomislav71
01:07 05.06.2018.

Što ne optuži druga Ranka za svastiku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije