Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BERLINU

Zeleni tjedan: Rekordna posjećenost međunarodnog sajma

Foto: Promo
1/5
19.01.2020.
u 14:35

Zeleni tjedan posjetiteljima pruža uživanje u tradicionalnim hrvatskim gastro delicijama u nacionalnom hrvatskom restoranu, kao i sudjelovanje u brojnim nagradnim igrama

Zeleni tjedan, najveći međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije na 85. sajmu predstavio je više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta.

Od petka do nedjelje, sajam je posjetilo više od 100.000 ljudi, što je više nego prošle godine, a očekuje se preko 400.000 posjetitelja do kraja sajma. Ruta za obilazak sajma duga je 8 kilometara, a posjetitelji imaju priliku isprobati i kupiti više od 100.000 proizvoda iz cijelog svijeta.

Sajam će posjetiti i oko 200 istaknutih političara, a glavne tema rasprave su klimatske promjene. Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organizirale su predstavljanje Hrvatske i hrvatskih izlagača.

Prilikom svečanog otvaranja, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obratio se 3000 gostiju iz cijelog svijeta.

Zeleni tjedan odlična je prilika za promociju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, Europi i svijetu koje će predstaviti pedesetak velikih hrvatskih tvrtki i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Zeleni tjedan posjetiteljima pruža uživanje u tradicionalnim hrvatskim gastro delicijama u nacionalnom hrvatskom restoranu, kao i sudjelovanje u brojnim nagradnim igrama. 

Danas je nagrađen sretni posjetitelj kojim je zaokružena brojka od rekordnih 100.000 posjetitelja. 

Komentara 1

BA
Barbasmora
15:13 19.01.2020.

Broju i naše ekonomske izbjeglice u njemackoj kao posjetitelje? Nasii podaci govore da nas ima manje od pola milijuna...dok njemci broje i one neprijavljne...pa vele kako nas ima skoro milijun u njihovih domovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije