Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Zelena lista prijavila Ramljaka: 'Upravlja Agrokorom bez kontrole'

Ante Ramljak
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
07.02.2018.
u 11:00

Zelena lista također traži pokretanje izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa "kako bi se institut izvanrednog povjerenika istaknuo među nabrojenim dužnosnicima koji moraju podnositi imovinsku karticu i poštivati sve odredbe navedenog zakona"

Zelena lista prijavila je izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zato što je bivša Ramljakova tvrtka Texo management d.d. angažirana za savjetovanje samog Ramljaka.

- Napominjem da on temeljem zakona koji je donio Hrvatski sabor i imenovanja Vlade upravlja velikom tvrtkom bez kontrole i odgovornosti, dok će potencijalne tužbe plaćati građani Republike Hrvatske - poručio je danas predsjednik Zelene liste Nenad Matić.

Zelena lista također traži pokretanje izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa "kako bi se institut izvanrednog povjerenika istaknuo među nabrojenim dužnosnicima koji moraju podnositi imovinsku karticu i poštivati sve odredbe navedenog zakona".

U priopćenju navode da, kako u vrijeme donošenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa i njegovih izmjena nije postojao Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, u nabrajanju u članku 3. zakona, stavku 1. nije nabrojen izvanredni povjerenik kao dužnosnik u smislu ovog zakona, ali ga obuhvaća članak 3. stavak 2, koji kaže. „Odredbe ovog Zakona primjenjuju se i na obnašatelje dužnosti koje kao dužnosnike imenuje ili potvrđuje Hrvatski sabor, imenuje Vlada Republike Hrvatske ili Predsjednik Republike Hrvatske, osim osoba koje imenuje Predsjednik Republike Hrvatske u skladu s odredbama Zakona o službi u oružanim snagama Republike Hrvatske.“ Iz svega je vrlo jasno, kaže Matić, da Ramljak što se tiče sukoba interesa ima isti status kao i predsjednici i članovi trgovačkih društava koja su u većinskom državnom vlasništvu.

Ante Ramljak
1/14

Komentara 2

Avatar indigo25
indigo25
12:35 07.02.2018.

U mom selu ima jedna narodna poslovica "Ko s đavlom tikve sadi u glavu mu se razbijaju". Pametnom dosta.

Avatar superhik74
superhik74
17:57 07.02.2018.

Ma pustite covjeka, radi iz ideala, za sicu od samo 250 tisuca kuna tjedno sto je samo oko 44 tisuce dolara tjedno, ili ti ga samo oko dva miljuna i tristo tisuca dolara godisnje, Ako tako nastavi mogao bi dostici placu blagajnice u Konzumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije