Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toma Salopek iz Pićna starim fićom mjesečno prevaljuje veliku udaljenost

Zbog ljubavi svog života prevalio tisuće kilometara

04.06.2009.
u 16:24

Tomi Salopeku iz Pićna 74 su godine. Odavno nije tinejdžer, ali to ga nije spriječilo da se poput mladića zaljubi do ušiju i potom čak šest godina održava vezu na daljinu. Veza je, ispričao nam je, baš zbog udaljenosti i pukla, no i danas se često, otprilike jednom u mjesec ili dva, zaputi do mjesta Kakanj u Bosni i Hercegovini, gdje mu žive bivša ljubav, rodbina i prijatelji.

Veza na daljinu
- Mandica i ja upoznali smo se u Potpićnu gdje je živjela kao prognanica. Zaljubili smo se, a ona se potom vratila u rodno mjesto. Još dok je živjela u Istri, navikavali smo se na razdvojenost jer je odlazila kćeri u Francusku, kaže Toma.

Vezi na daljinu ozbiljno se posvetio. Do Kaknja je, naime, put od četiristo kilometara. S cestom bi se uhvatio ukoštac s tridesetak godina starim fićom, koji i danas vozi.

Uvijek vjerni fićo
- Nema s fićom problema! Mogao sam ga stoput razbiti ili mu je motor mogao otkazati da vozim kao neki koje viđam na cesti. No, ja sam oprezan i miran vozač. Ne razvučem ga preko sedamdeset na sat i onda sam siguran da ću stići na cilj, mudro je odgovorio na naše pitanje nije li ga strah sa starim autom zaputiti se na tako dalek put. A osamsto kilometara u oba smjera prevaljivao je i nekoliko puta mjesečno dok je bio zaljubljen.

S bivšom se ljubavi, ipak, slabo viđa. Kaže, sve ima svoj početak i kraj, pa i ljubav.

- Kad je gotovo, onda je gotovo. Ponekad se sretnemo, pozdravimo se i to je više-manje to, jednostavno je zaključio. U glasu mu se, procijenili smo, ipak moglo osjetiti barem malo tuge i nostalgije.

Sljedeće putovanje planira za predstojeće Ivanje. Posjetit će brojne prijatelje i još brojniju rodbinu.

- Dođem sa svojim vjernim fićom i onda se vozim od prijatelja do prijatelja i od rođaka do rođaka. Dobro se proveselimo i tako obilježimo sjećanje na davna i mirnija vremena, rekao nam je putnik Toma, čiji fićo broji već 350 tisuća prijeđenih kilometara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije